Mini dopust :)

Še prejšnji teden sem bila prepričana, da bom takoj po koncu metuljčkastega projekta začela z novim in da ne potrebujem niti kratke pavze. Pa vendar sem se odločila za mini oddih od vsakodnevnih projektov, si napolnim baterije in naredim strateški načrt za naprej.

Ker bo kmalu moj rojstni dan, sem pomilsila, da bo to ravno pravšnji datum za začetek novega projekta. Tako bo trajal ravno od enega rojstnega dne do naslednjega :). Do takrat se še morda oglasim in pokažem, kaj nastaja v moji ustvarjalni sobici. Če ne prej, se vidimo 15.3., torej takrat, ko se prične preobuvanje čeveljčkov jeklenim konjičkom :D.

Trenutno stanje duha: Na off 🙂

Zadnji dan metuljčkastega projekta :)

Namesto izdelave novega metuljčka je čas za mini analizo celotnega projekta. Ko sem med letom razmišljala o tem trenutku, sem pričakovala, da se bom danes počutila drugače, kot se počutim sedaj. Pričakovala sem bolj “veličasten” občutek, občutek, da sem zaključila nekaj velikega. A vse kar čutim, je le droben prehod. Vem, da se metuljčkasta pot nadaljuje še naprej in bo na nek način ostalo vse popolnoma enako (le bolje – vsaj upam :)).

Vsakodnevne metuljčaste domače naloge so mi prinesle kup notranjih sprememb, o katerih na začetku projekta nisem razmišljala. Še dobro, da se mi polknice na očeh zapirajo in bom temu primerno kratka in jedrnata, sicer bi se utegnila zafilozoforati doglo v noč – in bi si morda kdo izmed bralcev bloga izpahnil čeljust od zehanja :D.

Prvič. Čeprav je to šele začetek poti, vem, da sem naredita korake v pravi smeri – proti temu, kar sem JAZ.

Drugič. Bolj sem se naučila živeti v trenutku. Se manj obremenjevati z jutrišnjim dnem in se osredotočiti samo na en dan. Leto dni mine kot bi pihnil. Vsak dan je dragocen. Ne želim da minevajo brez pomena. Želim jih do roba zapolniti s sanjami in vsem, kar polni moje srce.

Tretjič. Velikokrat sem samo zaradi tega projekta zapustila cono udobja in naredila korak več, kot bi bilo tisti dan potrebno. Širjenje cone udobja je postalo vsaj malce bolj samoumevno zame, kot prej :). Ravno zaradi tega sem se odločila, da začnem z novim celoletnim projektom, tako da: “Stay tuned” :D.

Četrtič. Našla dolgo iskano rdečo nit svojega usvarjanja. Metuljčki so povezali različna področja mojega ustvarjanja (šivanje, nakit, papirčkanje, …) v celoto. Prej nisem imela ustvarjalne zgodbe, sedaj jo imam :).

Petič. ZELO izboljšala svoje fotografije. Kar se mi zdelo na začetku super, se mi zdaj zdi obupno slabo. To bi lahko rekla tudi za kopico izdelkov, ki so se mi zdeli blazno lepi, pa se mi sedaj zdijo pusto navadni :).

Za konec še nekaj mojih najljubših utrinkov iz projekta 🙂

0 1 2 3 4 5 6 6b 7 7b 8 10 10a 11 12 13 14 15 16 17 18 Day 231 butterfly ways to stay creative quote-3Metuljčkomer: 365/365

Trenutno stanje duha: 🙂

 

Metuljčkomer: 364/365

Kar ne morem verjeti, da je na vrsti že predzadnji metuljček :).

Danes me je razveselil paketek z novim materialom, med katerim je bila čudovita metuljčkasta štampiljka. Seveda sem morala takoj pobarvati, samo zato da vidim, kako se znajde sredi barv :).

Čeprav sem naredila več različnih fotografij, mi je tale najbolj pri srcu. Pa ne zaradi videza, ampak zaradi simbolike – moje občutke bi lahko opisala s to fotografijo. Prehodila sem del ustvarjalne poti in zdi se mi, da sem še vedno skoraj na začetku, sem kot slika, projekt v nastajanju. Čutim, da sem šele odprla skrinjico ustvarjalnosti in tako kot je velik del te fotografije prazen, je v meni še ogromno praznih listov. Upam le, za zberem dovolj poguma, da jih opremim z barvami :).

Day 364Metuljčkomer: 364/365

Trenutno stanje duha: Še 1 🙂

Metuljčkomer: 362/365

Vedno znova ugotavljam, da nikakor ne morem zakopati bojne sekire s časom. Pri planiranju se mi zdi, da bom naredila vsaj dvakrat toliko, kot mi dejansko uspe. Bi pričakovala, da bom pri mojih letih že dobila bolj realen občutek za to, kaj je mogoče dejansko narediti v enem samem dnevu :/.

Ta teden sem imela namen narediti načrt za naslednji 365-dnevni projekt, ki se približuje z nadzvočno hitrostjo. In še vedno nimam ničesar, nula, zero, nada :(. Ja, saj vem, v ponedeljek bom brez predpriprav skočila v ledeno mrzlo vodo in držala pesti, da ne potonem :).

Za današnjo domačo nalogo pa magnetek v izvedbi, ki se mi je že nekaj časa motala po glavi, le potrebnega materiala za barvne kontraste še nisem imela. Zagotovo ni zadnji svoje vrste :).

Day 362 butterfly fridge magnet 1 Day 362 butterfly fridge magnet 2a Day 362 butterfly fridge magnet 3Metuljčkomer: 362/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Metuljčkomer: 360/365

Čeprav sem si rekla, da bom zadnji teden tega projekta zaključila “v velikem slogu” in se še posebej potrudila za metuljčke, mi je danes zmanjkalo časa in energije :(. Sem pa končno stestirala šablono, ki je prispela v paketku že pred enim tednom (kar je nenavadno zame, ponavadi jih uporabim še “vroče” 🙂 ).

Day 360 butterfly die test 1 Day 360 butterfly die test 2Metuljčkomer: 360/365

Trenutno stanje duha: Zzzzz …

 

Metuljčkomer: 359/365

Tej družinici čestitk sem dodala še sestrico Roziko :). Moram priznati, da je Rozika trenutno moja najljubša čestitka. Vaja dela mojstra in končno m je uspelo narediti barvne prehode, ki dajejo vtis mehkega prelivanja. Sem dobila dodatna krilca za naprej :).

Day 359 butterfly greeting card 1 Day 359 butterfly greeting card 2 Day 359 butterfly greeting card 3Metuljčkomer: 359/365

Trenutno stanje duha: Reorganizacija ustvarjalne sobice v polnem teku 🙂