Navdih dneva: Glasba za delo, ustvarjanje & učenje

Pred nekaj tedni sem odkrila čudovito instrumentalno glasbo. Avtor je Dennis Kuo, študent medicine, z izjemno strastjo do glasbenega ustvarjanja. Čeprav običajno ne poslušam ničesar podobnega, so me delčki, ki sem jih slišala, popolnoma navdušili. Kljub temu, da deluje zelo sproščujoče, ne uspava, ampak pomaga pri osredotočenju. Ob poslušanju postanejo moje misli bolj jasne in ne tavajo na vse možne konce. Preizkušeno deluje pri pospravljanju, kuhanju, bloganju in ustvarjanju :). Video spremljajo zgodbice, sestavljene iz risb. Priporočam :).

Navdih dneva: Sunscreen

Nekatere besede se ne postarajo in so sveže ne glede na to, na kateri točki življenja  jih slišim.

Tej misli sem se pa nasmejala iz srca: “Don’t worry about the future. Or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubble gum.” 🙂

V iskanju navdiha *2*

Včasih razmišljam o tem, da bi bili pozornejši drug do drugega, če bi se zavedali, kako velik vpliv imajo naše besede in dejanja na sočloveka. Pomagamo graditi ali rušimo. Odvzamemo utež ali dodamo novo.

Navdih dneva je tale čudovit video – na videz nepomembna in drobna dejanja prijaznosti se vračajo kot bumerang.

V iskanju navdiha :)

So dnevi, ko naša notranja motivacija ni dovolj. Takrat potrebujemo dodaten navdih za vrtenje kolesa življenja.

Mene navdihujejo ljudje, ki premagujejo ovire in stopajo po še neuhojenih poteh. Navdihuje me pristnost duha ter zaupanje, da obstaja v življenju nekaj več od površine, vidne s prostim očesom. Navdihuje me pogum in vzrajnost pri iskanju te skrivnostne sestavine življenja. Navdihuje me delo, v katerem se zrcali iskanje čudovito lepega, popolnega in drugačnega.

Že nekaj časa razmišljam o posebnem delu bloga, namenjenega vsemu, kar me navdihuje. Nekaj, kar bo začinilo moj vsakdan in morda še komu kdaj pa kdaj napolnilo baterijice :). Jutra bodo čas za dodatne žarke navdiha, večeri bodo še naprej rezervirani za celoletni projekt prvih korakov :).

Začenjam z plesom, izvirnostjo, ljubeznijo. Čudovito :).