Kdaj Vam Je Bilo Nazadnje Resnično Nerodno?

Danes okrog druge ure zjutraj (presenetljivo zgodaj – ponavadi ob tej uri lokal še ni prazen), sem se (na svojih plesa še vedno željnih nogicah) vračala domov. Čas do 11. nadstropja sem izkoristila tako, da sem premerila svoj novi plašček v super-velikem ogledalu našega dvigala. Pa se takole obrnem, da vizualno ocenim še hrbtno stran in AAAAA GROZAAA! Pogledam, kaj pa je tole??? JA, nekje pri stiku rokava s plaščem, je visela CENA. In ne samo etiketa s ceno (!), na njo je bil pritrjen še en listek v (nikakor je ne moreš zgrešiti!) RDEČI barvi z napisom 50%. Aha, plašček je bil na moje veliko veselje 50% ceneje (ampak pred vsemi se mi pa tudi ni treba s tem hvaliti, a ne? :)).


In kako je prišlo do tovrstnega pripetljaja? Plašček je sicer nov, je pa že nekaj časa čakal v omari, ker je bilo zanj še prehladno, zadnje dni pa presenetljivo – prevroče. Iz sprednje strani plaščka cenovna-stop-signalizacija ni bila opazna in sem šla v tej zasedbi veselo od doma.  Ampak kdor me je videl iz hrbtne strani, bi moral biti skoraj slep, da tega ne bi opazil. Ok, očitno zraven slabega vida tudi slabo slišim, ker se je definitivno marsikdo nasmejal na ta račun. Ja, priznam, v trenutku tragikomičnega spoznanja mi je bilo rahlo nerodno, hkrati sem se pa po svoji dobri navadi sami sebi konkretno nasmejala.

 Pa si oglejmo še nekaj dokaj pogostih nerodnih situacij:

– Po polurnem krohotanju raznim šala ugotovite, da imete med zobmi mak – od štručke, ki ste jo pojedli za malico. Zdaj niste več popolnoma prepričani, če so se prisotni smejali vašim šalam, ali zgolj vašemu kontrastnemu nasmehu.

– Na dan, ko ste še posebej razigrane volje in se veliko smehljate, imate na zobeh sledi živo rdeče šminke.

– Sredi pomembnega sestanka, koncerta, obiska gledališča,  banke ipd.,  vam prične zvoniti telefon. Glasnost zvonjenja je nastavljena na 5/5, melodija pa je iz sledečega repertoarja: iz risanke A je to, Wernerjeva Ne gane me, hiperaktivni otroški smeh ali mukanje lačne krave.

– V restavraciji ugotovite, da vlečete za seboj cca. 40 cm toaletnega papirja (potiskanega z rožicami in metuljčki!), ki se je zarotniško spojil s podplatom vašega čevlja na WC-ju.

– Kot domina padete preko mini ovire ali pa kar na ravnem terenu, ker ste se spotaknili ob vezalke (ali pa zato, ker ste enostavno nerodni in se leva in desna noga tisti dan ne razumeta).

– Na blagajni ste ugotovili, da imate v denarnici premalo denarja, limit na plačilni kartici pa je za tisti dan presežen. Medtem ko se skušate skoncentrirati na rešitev, so nestrpne oči vseh v dooolgi vrsti uprte v vas. Nekateri se morda zabavajo ob vaši zadregi, vam je pa iz sekunde v sekundo bolj vroče. Prisotni lahko ugotovijo nekaj presenetljivega – da še niso nikoliii videli toliko različnih odtenkov rdeče barve na enem obrazu.

– Vračate se iz trgovine, obloženi s kupom vrečk, katerih teža je na meji vaših bilderskih sposobnosti. Eni izmed vrečk se strga ročaj – in to ravno tisti, v kateri so 4 kilogrami sočnih pomaranč. Pomaranče se kotalijo na vse možne smeri z presenetljivo veliko hitrostjo. Preden se uspete osvoboditi vseh vrečk iz rok, je celotna zadeva iz ptičje perspektive videti zelo –  razpršena.

– Čeprav ste povprečno pametni, v večji družbi izustite neumnost, zaradi katere ste videti kot nerazgledan cepec z IQ-jem pisarniškega fikusa. (Ko sem že pri IQ temi: nek znanec je nekoč nekoga ogovarjal, kako je neumen in ga opisal z besedami: “On pa ima inteligenčni kvocient na ravni IQ-ja”. Okeeej, tale je pregloboka zame … 🙂

– Ko kakšno besedo narobe slišite, si jo lahko razlagate čisto po svoje. (Spet primer: tole je bilo pred leti, ko smo bolj ali manj vsi gledali Beverly Hills. Nekdo je omenil, da je “foter kupil Tori Spelling kariero”…saj se spomnite…Tori je bila tista blond igralka, katere oče je slaven producent. Komentar nekoga drugega v družbi je bil: “Kaj ji je kupil? Ford Carerro?”. Hm, tole še vsebuje poleg slabega sluha tudi blazno slabo poznavanje znamke Porsche :)).

– Med hitrim in zavzetim govorjenjem se zna zgoditi, da izpustite kakšno črko, ali jih nekako pomešate (npr. namesto babica in dedek rečete – dedica in babek).

– Oblekli ste svoje priljubljeno belo srajco, zunaj je čudovit sončen dan, vi pa se odločite, da greste na svoj najljubši čokoladni sladoled. Saj ne rabim razlagati naprej, a ne? Rezultat sladkega razvajanja je velik, temno rjav madež, ki ga ni mogoče spregledati niti iz helikopterja. Ja, seveda, na WC-ju skušate na vse mogoče rešiti situacijo. Madež je zdaj v svetlejšem odtenku, ampak veliko večji. Ravno tisti dan imate veliko strank in velik odstotek jih bulji v vaš madež kot v otok sredi oceana. A sem omenila, da ste imeli 20 minut po sladki nezgodi sestanak s pomembnim direktorjem iz Avstrije?

Slej ko prej zaidemo v situacijo, v kateri nam je nerodno. Ampak če se znamo sami sebi nasmejati, nas lahko ta lastnost reši marsikatere zadrege. Zato – naslednjič, ko se vam zgodi kaj podobnega, raztegnite svoja usta v širok nasmeh, dodajte pripetljaj v svojo zbirko smešno/nerodnih/raztresenih situacij in odidite z dvignjeno glavo naprej. Navsezadnje je edino, kar zares šteje to, kar si vi sami mislite o sebi :).


Trenutno stanje duha:
 Obraz brez rdečice 🙂

Prvoaprilski Flop Shop :)

V današnji oddaji Flop Shop vam bomo predstavili najnovejše vrhunske izdelke za domačo ali profesionalno rabo.

1.

Ste naveličani tega, da ne morete vikendov prelenariti brez slabe vesti, saj vas visoka trava pred hišo milo roti, da jo sfrizirate? Potem je PAMETNA KOSILNICA pravi odgovor na vaše molitve.

Pametna kosilnica se aktivira povsem sama, ko je trava višja od zgornje dopustne meje, ki jo določite sami. Naprava je popolnoma nežna do ušes – tako vaših, kot sosedovih, saj se zaradi vgrajenih senzorjev nikoli ne aktivira ponoči ali pred potekom petih ur od sončnega vzhoda.

Se bojite, da bi vam pokosila tudi prelepe rožice ali zelenjavo, na katere ste tako ponosni? Strah je popolnoma odveč. Pametna kosilnica zazna neprimernost podlage in spremeni smer.

Ko indikator baterije pokaže nizko stanje, se sama priklopi na napajanje. Kosilnica ima kameleonske lastnosti (poleti je npr. travnato zelene barve, v času snega se obarva belo), zato jo lahko brez skrbi pustite pred hišo in ne bo kazila okolice.

Garancija je dve leti. Če pokličete v naslednje pol ure, dobite zraven še študenta, ki vam bo ročno kosil travo v času servisiranja. Prav tako vam bo na novo posadil rožice ter zelenjavo v primeru nesreče zaradi okvare software-a.

2.

Nič več morečih dni, ko ne upate iz hiše zaradi slabe frizure. Predstavljamo vam GLAVNIK PRFEKT, novost na svetovnem tržišču.

Patentirana tehnologija vam omogoča izbiro dveh stopenj – popolnoma ravni gladki lasje ali božanski kodri. Za nežen efekt peljete glavnik skozi lase enkrat, za izredno močan efekt (npr. afro frizuro ali pudl style) postopek ponavljate, dokler ne dosežete želenega rezultata.

Glavnik Prfekt je dobavljiv v treh barvah: kričeče črna, svetlo črna ter črna s črnimi progami.

Ob nakupu dobite darilo – NEUNIČLJIVI DEŽNIK TANK, revolucionarni izdelek podjetja Tank d.o.o. Najnovejša tehnologija izdelave špic zagotavlja njihovo nezlomljivost tudi pri hitrosti vetra do 250 km/h.

Samo klic vas loči od pričeske, ki vam jo bodo zavidale tudi holivudske zvezde – in to v vseh vremenskih pogojih!

3.

Kolikokrat vam je dan pokvaril žvečilni gumi ali pa bognedaj kos pasjega iztrebka, ki ga neodgovorni lastnik psa ni odstranil? Flop Shop ima točno to, kar potrebujete, da se vam tovrstne nevšečnosti ne bodo več dogajale.

Nalepke za podplate čevljev FUJ-STOP so izdelane in titana in prevlečene s premazom, ki deluje odbojno na vse vrste umazanij, hkrati pa je odporen proti obrabi. Tako bodo vaši podplati čisti in celi tudi do pet let! Zaradi izjemno gladke površine svetujemo zelo previdno hojo po gladkih marmornih površinah.

V ceno je vštetih 5 kompletov po dve nalepki za čevlje in dve manjši nalepki za salonarje. Če ne pokličete danes, ampak jutri, dobite za samo 1€ očala Kristalex – specialna očala za ekstremne vremenske razmere in rokoborbo v blatu. Očala imajo vgrajena drobne brisalce in cevko s tekočino za čiščenje stekel.

Recite stop umazanim podplatom in umazanemu pogledu na svet!

4.

Kot zadnjo novost v današnji oddaji vam predstavljamo Tečno-meter Plus. Naprava v praktični velikosti kreditne kartice deluje v radiju dveh metrov. Z diskretnim zvokom vas opozori, če je v vaši neposredni bližini oseba, katere tečnost dosega na desetstopenjski tečnostni lestvici 7 ali več.

Če ste padli v zasedo in nimate možnosti umika (npr.: tečno osebo poznate in niste mogli izginiti iz njenega vidnega polja, preden vas je ogovorila), imate na vaši napravi dve opciji. Nastavitev A deluje podobno kot pilot televizorja in utiša sogovornika, ki rahlo zmeden še vedno odpira usta, ampak iz njegovih ust ni slišati popolnoma ničesar. Nastavitev B sproži klic iz naše glavne centrale na vaš mobilni telefon. Tako se lahko vljudno opravičite, da zaradi nujnega primera ne morate nadaljevati prijetnega pogovora.

Če pokličete v naslednje pol ure, ne dobite popolnoma ničesar gratis. Kaj ste pa mislili???

Preden se poslovimo, še dve nujni obvestili:
– Zaradi velikega povpraševanja nam je žal zmanjkalo Super bukovih drv iz prejšnje oddaje. Namesto tega vam lahko pošljemo neprodane izvode knjige Damjana Murka, ki gorijo prav tako lepo.
– Prodaja petih še nikoli objavljenih delov Esmeralde se počasi izteka. Pohitite!

Se vidimo čez teden dni, do takrat pa se imejte skrajno lepo v družbi naših vrhunskih izdelkov.

Ekipa Flop Shop

Trenutno stanje duha: Navihano 🙂

Prvoaprilski Horoskop S Samantho Ščinkavec :)

Moja najhecnejša in najbolj odštekana prijateljica Mojca iz Radia Rogla (z umetniškim imenom Samantha Ščinkavec :)), je za današnji dan pripravila prav poseben horoskop – z zagotovljeno dozo prvoaprilskega smeha :D.

Zvočna verzija: http://www.youtube.com/watch?v=kO2VjyLolDo

Horoskop:

Luna je v enorogu. Če boste kupili srečko danes, bo ta vsekakor dobitna, ampak denarja raje ne zapravite za nakup novega najnovejšega avtomobila, ker vas bo tako ustavil policist in vam izrekel kazen, ter prepoved nadaljnje vožnje. Partner pa niti ne bo znal voziti tega vozila s čudnimi tipkami.

Oven
Spoznali boste prikupno nedolžno mladenko, s katero se boste poročili in na prvo skupno noč odkrili, da je transvestit.

Bik
Nič običajnega se vam ne bo zgodilo danes, razen da bo nekdo skušal narediti atentat na vas.

Dvojčka
Vas pa čaka pot v Azerbajdžan in Jemen.

Rak
Vaša papiga bo dobila bronhitis.

Lev
Na semaforjih se vam bo danes neprestano prižigala vijolična luč.

Devica
Danes boste spoznali ljubezen svojega življenja, ko boste kupovali burek.

Tehtnica
Vi boste odkrili novo poslanstvo – teptanje tepihov.

Škorpijon
Vaš partner bo ljubusumen samo še ob lihih dnevih.

Strelec
Če ste spali z glavo obrnjeno proti severu, boste danes zelo potrebni – zdaj najprej velike skodelice kave.

Kozorog
Vi boste danes na veliko jedli musako in listali fotoalbum.

Vodnar
V kozarec za ajvar boste posadili konopljo, ampak policisti ne bodo razumeli, da ste želeli živeti samo bio in eko.

Ribi
Danes si le končno privoščite depilacijo dlak v nosu.

 

Trenutno stanje duha: Krohotajoče 🙂