Utrinki iz tečaja fotografije :)

Fotografija. Ena tistih reči, do katerih sem izgubila veselje, saj fotografije kljub trudu niso bile TO. Tako je postal fotoaparat bolj ali manj orodje za arhiviranje mojih izdelkov. Za rojstni dan se mi je izpolnila želja, ki se je že dolgo potikala po mojem seznamu – moj dragi me je vpisal na tečaj fotografije.

Dobila sem veliko več, kot sem pričakovala. Želela sem se naučiti uporabljali funkcije, ki so bile zame španska vas, pa sem poleg znanja dobila še vagone davno izgubljenega navdušenja nad ujetimi trenutki. Če vam povem, da sem po učnih urah prihajala domov s tako širokim nasmehom, da nisem mogla zvečer niti zaspati, vam povem vse 🙂 . Zavedam se, da je pred mano dooolga pot, saj je fotografija veliko bolj obširno in zahtevno področje, kot sem si predstavljala.

Prilagam utrinke iz našega mini foto izleta. Zaradi dežja smo se podali pod streho – na tržnico med branjevke, jagode, šparglje in še kaj 🙂 . Nekatere fotografije sem pretopila v črno-bele, všeč mi je pridih brezčasnosti. Ok, priznam, če bi jih secirala, bi našla kup napakic. Ampak kdor pričakuje popolnost že kar na začetku, je tako ali tako norec 🙂 . Tudi izdelki v fazi učenja si zaslužijo priznanje, saj so stopničke, brez katerih ne moremo rasti.

V teh nekaj tednih sem postala fan-ica portretov. Ali ni lepo videti nasmejane obraze starejših ljudi? Navihani nasmeh namesto zagrenjenosti polepša dan. Mimogrede – gospa iz spodnje fotografije šteje 93 let in še vedno prodaja rožice.

Začetni tečaj, tržnica 13, webZačetni tečaj, tržnica 1, webZačetni tečaj, tržnica 9, webZačetni tečaj, tržnica 2, webTehtnice, ki počasi tonejo v pozabo. So pa simpatične in delujejo tudi takrat, ko moderna tehnika zataji 🙂 .

Začetni tečaj, tržnica 12, webSeveda sem “navalila” na meni naljubše sestavine 🙂 .

Začetni tečaj, tržnica 6, webZačetni tečaj, tržnica 7, webMislim, da tale fotografija ne potrebuje komentarja :).

Začetni tečaj, tržnica 8, webEna izmed tečajnic pod krinko – fotoaparat je zakamuflirala kar z rožicami 🙂 .

Začetni tečaj, tržnica 5, webZaključni vtisi? Kljub dežju smo preživeli čudovito dopoldne 🙂 .

Začetni tečaj, tržnica 4, web