Bolj fensi :)

Obožujem torbice. Čeprav so že kar nekaj časa na prioritetnem seznamu daaaleč za ustvarjalnim materialom, jih imam še vedno kar nekaj iz mojega prejšnjega, bolj “stilsko obarvanega” obdobja. Seveda v mojih priljubljenih barvah – oranžni, rdeči, roza, pinki, modri, turkizni, celo srebrni ter zlati. Še vedno imam nekaj torbic, ki sem jih naredila sama, a so vse bolj mini in premajhne za vsebino polovice omare, ki jo običajno nosim s seboj :).

Pred časom sem dobila majhno reklamno platneno torbico, takšno ki se dobro razume predvsem s športnimi oblačili. Danes sem z metulji prekrila reklamni napis, ki me sicer prej niti ni tako motil (navsezadnje sem le delala reklamo firmi, ki posredno skrbi za mojo plačo), pa vendar mi je zdaj veliko bolj všeč. S črnim blagom sem prešila tudi nekaj sivih delčkov torbice, tako da sedaj deluje nekako bolj fensi :).

Za aplikacije sem uporabila blago Laurel Burch, enega mojih naljubših – metuljčki so čudoviti, barve pa za znoret super kombinirane :).

Metuljčkomer: 89/365

Trenutno stanje duha: Pestro 🙂

Barve, barve, barve :)

Z zanimanjem opazujem, kako me nekatere barve v določenem obdobju pritegnejo, pa jih kasneje nekako prerastem. Ali pa pričnem gledati gledati povsem drugače na tiste, ki mi niso bile nikoli posebej všeč. Po moji teoriji ima vsaka barva energijo, s katero skušam uravnotežiti nekaj v sebi. Morda je to znak, da se premikam naprej, kar je vedno dobro, pa čeprav se včasih na prvi pogled ne zdi tako :).

Ko sem danes razmišljala o domači nalogi in izbirala barvo, sem si rekla, da moram malce presekati svoj krog roza/modre/zelena barve. Za spremembo sem izbrala oranžno barvo, ki mi je bila zadnjih nekaj let blazno všeč, prava “bomba” pozitivne energije. Kot kaže, je oranžne ere konec, pa vendar se ji še nisem pripravljena popolnoma odpovedati :).

Današnji metuljčki so mini papirnati origami uhančki. Čeprav se še vedno nisem opremila s pravim papirjem za origami, se je papir iz luštne kocke na spodnji sliki, kar dobro obnesel :).

Metuljčkomer: 87/365

Trenutno stanje duha: Ko sem že pri origamiju – ob zvokih jutranje budilke se običajno počutim, kot bi nekdo poskušal iz mene narediti origami – me zgibal in preložil kot list papirja 😀

Sončni žarki med dlanmi

Kljub ogromnemu napisu “ponedeljek”, je bil danes pravzaprav čudovit dan – morda zato, ker se moje misli še niso povsem odklopile od vikenda in delčki mene še vedno plavajo v sanjski realnosti.

V preteklem letu ali dveh sem začela veliko bolj ceniti trenutke lahkotnosti in veselja. Morda zato, ker se veliko bolj zavedam njihove minjivosti in valovanja življenja skozi hribe in doline. Včasih, ko stojim na vrhu hriba, ujemam sončne žarke med svoje dlani in jih poskušam splesti v čudovito, neponovljivo obliko. Poskušam uživati v toploti, dokler traja. In danes je bilo precej toplo :).

Razmišljam o tem, da bom čez manj kot dva tedna obrnila okrogli stoti list v tej metuljčasti knjigi. Razmišljam o tem, kaj se je spremenilo v tem času? Ne prav veliko, pa vendar so nekatere stvari precej drugačne.

Metuljček št. 86 je zapestnica s srebrnimi perlami in majhnimi metuljčki, darilo za rojstni dan moje najboljše sodelavke :D.

Metuljčkomer: 86/365

Trenutno stanje duha: Toplo, toplo 🙂

Ko napačni koraki vodijo do prave poti :)

Včasih zaradi nepazljivosti naredim nekaj narobe in se na koncu izkaže, da je druga “nesrečna” različica celo boljša od tiste, ki sem si jo sprva zamislila v glavi – tako kot danes pri škatlici iz zelene valovite lepenke. A ni tudi v življenju velikokrat tako, da nas ravno “napačni” koraki pripeljejo na pravo mesto?

Metuljček št. 85. Modeli iz enega prejšnjih dnevnih projektov pozirajo za popestritev scene :).

Metuljčkomer: 85/365

Trenutno stanje duha: Pizza & movie night 🙂

Odštevam :)

Danes bom zelo kratka in jedrnata iz enega in edinega razloga – da odkljukam domačo nalogo še pred pričetkom tradicionalnega Eurosong večera :).

Enkrat na leto naredim nekaj netipičnega zame. Nikoli nisem spremljala Big brotherja, Kmetije, iskanja talentov in podobnih množično gledanih zadevščin. Ampak Eurosong je povsem druga pesem. Čeprav se je v preteklh letih marsikaj spremenilo, še vedno najdem v teh uricah nekaj zase. In še vedno je na listi mojih želja videti dogajanje v živo :).

Metuljček št. 84 so uhančki iz tanke kovine, v eni od mojih najljubših barvnih kombinacij :).

Metuljčkomer: 84/365

Trenutno stanje duha: Odštevam 🙂

Pinterest & digitalne bucike – kaj je to? :)

Brskanje in iskanje posebnih, drugačnih in neverjetno izvirnih idej vseh vrst, me že od nekdaj magnetno privlači. Pred kratkim sem navdušena odkrila novi virtualni raj. Govorim o pri nas dokaj nepoznanem družabnem omrežju Pinterest, starem šele dobro leto dni (in v ZDA že na tretjem mestu po številu obiskov – takoj za FB-jem in Twitterjem – tako vsaj pravi stric Google).

Zakaj se sploh gre pri Pinterestu? Predstavljajte si veliko spletno oglasno tablo, kamor lahko z digitalnimi bucikami (pin = bucika) pripnete zanimivo sliko, zapis ali video, ki ste ga našli kjerkoli na spletu (klik na sliko vas kasneje pelje na mesto, od koder ste vsebino linkali). Izjema, ki se ne pusti pripeti/pinati je Facebook.

Ustvarite lahko poljubno število tabel, tako da je vse lepo pregledno in organizirano. Lahko na primer zbirate ideje za prenovo stanovanja, poroko, recepte, slike krajev, ki jih želite obiskati ali karkoli vas zanima. Navdušilo me je dejstvo, da lahko hranim na enem samem preglednem mestu popolnoma vse ideje in želje.

Prav tako si lahko na virtualnem potovanju ogledujem najljubše zbirke drugih prebivalcev tega raja in če vidite karkoli všečnega, enostavno kliknete Repin in pripnete na svojo tablo. Vedno pa lahko vidite, kdo je bil tisti prvi, ki je vsebino objavil. Jaaa, kako smo si različni. Vsak ima svojo unikatno zbirko, po moje ne bi našli niti dveh ljudi s popolnoma enakim okusom – ravno zaradi tega dejstva je svet tako čudovito pisan :).

Kar je meni izredno všeč je to, da lahko prav vsi vidjo vse objave. Ni potrebno dodajati prijateljev, lahko pa izberete tiste, ki se vam zdijo bolj zanimive in sledite le njihovim objavam. Vse skupaj si lahko ogledujejo, komentirajo in lajkajo vsi.

Za razliko od Facebooka gre za samostojno platformo, ki je namenjena izključno deljenju vsebin. Ni kramljanja, ni igranja igric – torej iz mojega vidika ostanejo le vsebine, ki so meni zanimive, ker na FB-ju se v primerjavi z bucikanjem zame dogaja za zehat premalo :).

Če koga zanima, kje se lahko registrira – sami se ne morete. Vabilo vam mora poslati nekdo, ki je že registriran, ali pa enostavno kliknete na gumb Request an invite. Ampak tudi brez registracije lahko brskate – ampak pozor, morda boste potrebovali slinček, tako slastne stvari se tukaj najdejo :).

Na prvi sliki si lahko ogledate mojo zaenkrat skromno zbirko. Najbrž boste vprašali, kje pa je današnji metuljček? Današnji projekt je bil okrog 5 ur dolg maraton – na posebno tablo sem naložila vseh 82 do sedaj ustvarjenih metuljčkov, s kratkimi opisi in povezavami do bloga. In to celo v angleškem jeziku (verjetno “pihnila” mimo na večih mestih :)), tako da sem še dodatno kravžljala možgančke ob tuhtanju, kako se že čemu reče in kako se sploh prav napiše :).

Metuljčkomer: 83/365

Trenutno stanje duha: Jutri veselo pinam naprej 🙂

One big happy family :)

V družinico dodajam še zadnje uhančke iz brušenih steklenih metuljev. Sem prebrskala vse možne kotičke z internetnimi trgovinicami in žal našla samo te štiri barve. Mi je pa všeč barva današnjih uhančkov – je kot naročena za kombiniranje s temnejšim jeansom :). Za konec pa še družinski portret – say cheeese :D.

Metuljčkomer: 82/365

Trenutno stanje duha: Škoda, da nismo prišli v finale Eurosonga :(. Ampak letos bi si pošteno zaslužili vstopnico 🙂

Drobna kapljica

Premalokrat se zavedam dejstva, da imam ogromno. Namesto tega seštevam vse težke kovčke in neizpolnjene želje. Imam topel dom, vse nujne stvari za življenje in najbolj čudovitega fanta v vesolju, ki me podpira na nepregledno število načinov.

Medtem ko mnogi skrivajo bedo svojega življenja za zaprtimi vrati, je ogromno primerov, ki jih ni potrebno iskati s svetilko. Najbolj se me dotaknejo zgodbe nemočnih, ujetih v situacijah, iz katerega ne morejo pobegniti. Priznam, da ob teh zgodbah pomislim, kako je vse skupaj žalostno, ampak jaz ne morem ničesar narediti, da bi bilo bolje. Pozabljam, da je tudi majhen korak boljši od sedenja v udobnem fotelju. Pozabljam, da je mogoče kozarec napolniti do roba z drobnimi kapljicami, le zadostno število jih mora biti.

Velikokrat gledam na reševanje tovrstnih problemov skozi denar. Tukaj žal ne morem narediti veliko, pa vendar pozabljam, da je oblik pomoči veliko. Ko sem na FB strani Animal Angels zasledila dražbo izdelkov, s pomočjo katere zbirajo  denar za brezdomne živali, sem se spomnila na moje metuljčke. Danes sem izbrala tri iz mojega metuljčkastega projekta in želim si, da bodo dovolj vsaj za kakšno kapljico v kozarcu. Če bodo razveselili novo lastnico, pa še toliko bolje :).

Žal slikice metuljčkov v tem trenutku še niso naložene, zato pripenjam samo nekaj slikic iz FB albuma, namenjenega dražbi. Izdelke še vedno sprejemajo, dražba pa traja do konca meseca.

Metuljčkomer: 81/365

Trenutno stanje duha: Še slabo uro časa imate za obisk strica Googla, mojstra prestrih in izvirnih dodatkov – če vtipkate Google, lahko s kliki miške zaigrate na sintisajzer, po mili volji obračate gumbe in spreminjate nastavitve zvokov – zraven je celo snemalnik in se lahko posnamete :). P.S. Vse to v čast 78. rojstnemu dnevu Roberta Mooga, pionirja elektronske glasbe in izumitelja slavnega sintisajzerja :).

Delček mene v risbi :)

Obožujem dneve, podobne vznožju slapa, ko me obdaja nešteto drobnih kapljic, polnih besed in ustvarjalne energije. Žal jih ne morem zajeti več kot za dlan in jih shraniti za dneve, podobne preteklim, za dneve, ko se počutim kot izžeta pomaranča. Saj veste tista pomaranča, ki kljub stistkanju enostavno noče več sodelovati pri prizvodnji sladkih kapljic.

Za vse dobre stvari v življenju je potrebno najprej narediti prostor. Kljub nenehnemu odnašanju krame imam vedno znova občutek, da se moje življenje spreminja v neurejeno staro ropotarnico. Nenehno odnašanje drobnih stvari daje tako varljivo dober občutek. Ampak ločiti se od tistega, kar zavzema največji delež in nas najbolj vleče na dno, je pa tako prekleto težko. Iz svojega besednega zaklada moram nujno črtati besedico “nemogoče”, saj NUJNO potrebujem večji prostor :).

Današnji metuljček je nastal iz na prvi pogled naključno izbranih črt in vzorčkov. Ko sem ob koncu pogledala risbo, sem presenečena ugotovila, da v njej vidim del sebe. Podobno kot včasih v sanjah preko simbolike razkrivam dogajanje v podzavesti. Nepričakovan in zanimiv rezultat :).

Metuljčkomer: 80/365

Trenutno stanje duha: Samo še napol budno … Zzzzz …