Metuljčkomer: 119/365

Danes sem imela ponovno resen pogovor sama s seboj. V preteklih skoraj 4-ih mesecih sem zaradi pomanjkanja časa ali energije velikokrat izbrala najlažjo možno metuljčkasto pot. Ampak takšne že prehojene in raziskane poti ne vodijo na nove kraje, na kraje kamor želim priti.

Kljub temu, da me je danes ponovno vleklo v cono udobja, sem poskusila nekaj novega. Majhna drobižnica, ki je hkrati obesek za ključe, je zelo uporabna takrat, ko se na vroč poletni dan sprehodite do najbližjega sladoledarja 😛 :).

Metuljčkomer: 119/365

Trenutno stanje duha: Odštevam 🙂

Metuljčkomer: 118/365

Da se ne izgubim v svoji ustvarjalni sobici, potrebujem ogromno poličk in škatlic za primerno organizacijo materiala. Seveda vedno znova ugotavljam, da NUJNO potrebujem nove. Velika škatla za shranjevanje materiala za torbice je že dokončana – oblepila sem škatlo od računalnika in jo opremila po svoje :).

Metuljčkomer: 118/365

Trenutno stanje duha: Odštevam 🙂

Metuljčkomer: 117/365

Današnja zgodbica se je začela z risanjem platnice za novo beležko. Žal mi je zmanjkalo časa in je nastala le risba. Končno sem se naučila novega vzorčka, ki sem ga želela spraviti pod  streho, odkar sem ga prvič videla in skoraj potrebovala slinček, tako mi je bil všeč :).

Metuljčkomer: 117/365

Trenutno stanje duha: Odštevam 🙂

 

Ko se srečata dva 365-dnevna projekta :)

Metuljčkomer: 116/365

Priznam, od samega začetka mojega 365-dnevnega metuljčkastega projekta sem si želela, da bi idejo posvojil še nekdo. Kdor čaka, dočaka :). Današnji zapis je virtualno metuljčkasto srečanje dveh projektov & mini intervju :).

Ustvarjalno ime 7sanj je rezervirano za eno fajn “deklino” – Tjašo. Tjaša se je odločila za projekt 365dni Recikliranja. Njen dan št. 15 so obiskali pisani metulji 🙂 na treh kozarčkih – za sol, sladkor in kavo.

Tjaša, zakaj ravno recikliranje?

Za projekt 365dni Recikliranja sem se odločila s tem namenom, da odkrijem še več možnosti recikliranja odpadne embalaže in materiala. In presenečeni bi bili, kaj vse se da predelati, da postane ponovno uporabno.

Sama sem z recikliranjem začela že kar nekaj let nazaj. Toliko, da se pravzaprav ne spomnim več točno kdaj. Prišla sem v situacijo, ko je bilo potrebno narediti darilo v dveh urah. Tako je nastala škatlica/šatulja iz kartona od škatle in koščkov blaga, ki so bili zašiti okoli kartona, in potem še skupaj, da je nastala prav posrečena šatuljica. Potem pa sem ugotovila, kako malo je potrebno, da nekoga osrečiš. In tako sem nadaljevala z recikliranjem. Šatuljici so sledile konzervice za pisala, darilne škatlice iz škatlic od topljenih sirčkov, konzerve oblepljene s slamicami in še marsikaj drugega, pa je preveč, da bi vse sedaj naštela.

Vedno z veseljem prisluhnem zgodbicam o nastanku imena. Od kod ideja za ime Sedem sanj?

Poleg recikliranja zelo rada spletam mreže Lovilcev sanj (Dreamcatcherjev; ti so tudi vzrok za ime 7sanj), šivam iz filca, včasih naredim tudi kakšen kos nakita. In pa tudi ustvarjam na vrtičku. 7sanj je nastalo, ko sem iskala ustvarjalno ime, ki bi me najbolje opisalo. In ker je 7 moja številka, sem se jo odločila uporabiti. Sanje pa so zaradi lovilcev sanj. Obožujem namreč poganske kulture, še posebej Indijance.

Kje lahko spremljamo tvoj projekt?

Projekt 365dni Recikliranja lahko spremljate na mojem FB fan page-u.

 

 

Metuljčkomer: 115/365

Pa sem le našla način, kako integrirati moje priljubljene Zentanglčke v končni izdelek. Sami zase so sicer zabavni, prav prijetno je vleči črte in se igrati z vzorci, pa vendar sem jih želela nekje koristno uporabiti.

Rumena je kot sonček, ob pogledu na to barvo mi je vedno vsaj malce topleje pri srcu. Če mene vprašate – rumena v kombinaciji s črno enostavno “zažiga” :). Se pozna, da je poletje prikorakalo v naše lepe kraje, še bolj me privlačijo barve, ki so tako žive, da jih je kar težko gledati brez sončnih očal, še dlani bi pri delu potrebovale zaščitni faktor najmanj 15 :).

Metuljčkomer: 115/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Metuljčkomer: 114/365

3kend se žal počasi zaključuje, bilo je lepo, dokler je trajalo :). Dodatnih prostih uric nisem porabila za dodatno piljenje metuljčkov – se pa zato stanovanje za nekaj karatov bolj sveti, kupi zlikanega perila so se opazno povišali in stopnja kaosa v moji ustvarjalni sobici je padla za nekaj stopničk :). In jupiii, danes sem si po dolgem času utrgala nekaj uric za sko med knjižne platnice, se utaborila na zofi in prebrala skoraj polovico zelo napete psihološke kriminalke Ledena princesa, priljubljene švedske avtorice Camille Läckberg.

Metuljčkomer: 114/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Metuljčkomer: 113/365

Ko sem danes plula med lepimi mislimi, primernimi za današnjega metuljčka, sem se spomnila na čudovito besedilo, ki sem ga prvič zasledila že pred več kot 10-imi leti. Bilo je del uvodnega besedila knjige, vsaj mislim, da je bil naslov Sanje o rdečem oblaku, avtorice Sanje Rozman. Ali pa sem samo v tistem obdobju brala tole knjigo in med seboj pomešala dejstva :). Redke so besede, ki sem jih prebrala in se še leta kasneje jasno spominjam občutka, ki me je prevzel ob tem.

Desiderata je pesnitev, ki jo je leta 1927 napisal ameriški odvetnik Max Ehrmann (1872–1945) in podučuje, kako živeti srečno. Nekateri trdijo, da gre za besedilo, najdeno v cerkvi sv. Pavla v Baltimoru v Marylandu, ki je bilo v latinščini napisano že leta 1692. Ehrmann naj bi ga le prevedel. Za besedilo je pridobil avtorske pravice, ki so še vedno last njegovih potomcev.

Metuljčkomer: 113/365

Trenutno stanje duha: :)

Metuljčkomer: 112/365

Hm, kakšna je sploh razlika med beležko in blokcem? Ali sta to samo dve imeni za eno in isto stvar? Niham namreč med tem, kako naj poimenujem te svoje zadevščine in sem vprašala strica Gugla, če morda on ve. Uf, če bi videli, kaj vse sem ga že vprašala, najbrž že kar zavija z očmi ob vseh mogočih bedastih vprašanjih, ki jih vtipkam v iskalno polje :). Ker se zadnje minute dneva iztekajo in med prvimi rezultati ne najdem nič pametnega, naj bo kar beležka, zveni bolj uglajeno in polikano :).

Ponovno me je navdihnila ena izmed mojih najljubših barvnih kombinacij, ki me spominja na čudovitega roza tulipana :). Tokrat sem dodala tudi gumbek za zapiranje, se mi zdi praktičen za vse, ki rade “vlačimo” beležke po velikih torbicah, v katerih domuje kup neposrednih nevarnosti za brezmadežno vodoravne liste. Končni rezultat tega sistema za zapiranje ima kar nekaj pomajkljivosti, ga bom morala naslednjič še dodelati in nadgraditi :).

Metuljčkomer: 112/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Metuljčkomer: 110/365

V zadnjem času obožujem pozitivna motivacijska in inspiracijska sporočila. Saj vem, da glavna motivacija prihaja vedno iz delčkov znotraj nas in ostale besede so le besede, če jih ne znamo povezati z globinami naše biti. Pa vendar – pri gradnji podpornih stebrov je lahko prava beseda v pravem trenutku ravno to, kar potrebujemo za naslednji majhen korak :).

Jaaa, črna in bela tudi tukaj :).

Metuljčkomer: 110/365

Trenutno stanje duha: Leta so tu, pameti pa od nikoder 🙁   🙂