Metuljčkomer: 181/365

Tu in tam imam srečo v nesreči. Srečo zato, ker najdem prav poseben material, ki ga kljub uram in uram brskanja še nisem nikjer videla. Nesrečo zato, ker če ga več ne najdem v trgovinici, kjer sem ga kupila, ga ne najdem nikjer drugje.

Eden izmed teh “srečnih nesrečnežev” so tile modri leseni metulji. Skoraj dve leti je že, odkar sem jih odkrila in kupila v štirih barvnih odtenkih, pa vendar jih kljub vnetemu brskanju ne najdem več. Zato te metulje hranim v “sefu”, ki ga odprem le ob posebnih priložnostih. Roza uhančke sem naredila za Dan št. 26, posvojila jih je punca, ki prav tako kot jaz obožuje roza barvo v vseh mogočih odtenkih.

Morda nekje nekoč odkrijem novo zalogo. Morda takrat več ne bodo tako posebni kot so sedaj. Velikokrat je v življenju tako, da so najbolj posebne stvari tiste, ki jih ne najdeš na vsakem koraku. Stvari (in ljudje), za katere se moraš potruditi z vso svojo potrpežljivosti, si zaslužijo prostor v posebnem sefu znotraj srčka :).

Metuljčkomer: 181/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Ko je pot bolj pomembna od cilja

Na začetku tega projekta sem bila bolj pozorna na številke. Čutila sem, kako dnevi izginjajo neznano kam in jih merila na ravnilu dolžine enega leta. Kot bi preverjala, na katerem odseku poti se v tistem trenutku nahajam.

Zapisi na blogu so sedaj že krepko pognali korenine v dnevno rutino in zabrisali pomen številk. Ne gre več le za projekt enega leta, ampak za projekt mojega življenja. Za nekaj, kar ne želim zgolj “prestati” in narediti kljukice, ampak za nekaj, kar želim živeti. Tudi po preteku teh 365-ih dni.

Čez nekaj dni bom zaplavala v drugo polovičko poti. Kot kaže še tu in tam vendarle opazim, kjer se nahajam :). Prvič sem začela razmišljato o tem, če bom koncu tega projekta izbrala novega. Kandidatov še ni, ampak kdo ve, kaj se bo pletlo po moji glavi takrat. Vedno bolj se zavedam besed, da je pot bolj pomembna od cilja :).

Da malce razbijem uhančkomanijo, sem se danes odločila za metuljčkast obesek za ključe – v oranžni barvi, ki jo zadnje čase kar malce zanemarjam.

Metuljčkomer: 180/365

Trenutno stanje duha: :)

Metuljčkomer: 179/365

V moji glavi je vedno večja gneča, ideje se prerivajo za prvo mesto. Mislim, da bi mi bilo veliko lažje, če bi iz povprečja štrlela le osamljena ideja, ne pa cel snop. Če ne bi želela hkrati šivati, izdelovati nakita, se igrati s papirjem, …

Čutim, da postaja sito, skozi katerega sejem ideje, vedno bolj določene oblike. Odkrivam zgodbo in iščem skupne točke mojega ustvarjanja. Hkrati skozi zadnja vrata mečem navlako, vse, kar se ne sklada z na novo odkrito zgodbo.

Pretekle dni je namesto ustvarjanja zapolnilo pospravljanje in organiziranje. Vsakič, ko čutim premike v moji notranjosti, vsakič ko postane zgodba bolj jasna, pregledam zaloge materiala in odstranim vse, kar je odveč. Naredim prostor za novo, za tisto, kar bo še bolj “moje”.

Domači nalogi sem seveda dodala kljukico, danes uhančki v beli barvi :).

Metuljčkomer: 179/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Metuljčkomer: 176/365

Včerajšnja kljukica na seznamu želja ni bila edina kljukica :D. Danes sem stestirala še najnovejšo ustvarjalno igračko številka 2 – komplet štampiljk in šablon za izrezovanje.

Prvi korak so štampiljke. Drugi korak je izrezovanje metuljev s pomočjo šablone, ki je enake oblike kot štampiljka. Rezultat so luštni okraski za čestitke, škatlice in podobne zadevice :).

Metuljčkomer: 176/365

Trenutno stanje duha: 🙂

 

Kljukica na seznamu želja :)

Jp, priznam, če niste ustvarjalna dušica, utegne biti v trenutkih, ko se potopim v svoj mali svet in iz njega ne gledajo niti prstki na nogah, v moji družbi precej dolgočasno. O temah, povezanih z ustvarjanjem, postopki in materiali, lahko spletem neskončno stavkov, pa čeprav na splošno ne spadam med najbolj klepetavi del človeške populacije. O čem govorim, boste vedeli prav vsi, ki čutite glede nečesa ogromno navdušenje.

Moram priznati, da včasih globoko sočustvujem z mojim dragim :D, ki ga kot moškega metulji in ustvarjanje zagotovo ne prevzamejo tako kot mene – pa vendar mu navdušeno razkazujem vse, kar naredim in seveda vse nove pridobitve mojega ustvarjalnega kotička. Ko si srečen, to rad deliš, a ne :).

In danes sem čisto navdušena preizkusila najnovejšo metuljčkasto pridobitev. Šablono za Big Shot-a. V obliki metulja seveda. Je bila na seznamu želja že nekaj časa in danes tej želji dodajam kljukico. Najboljši del te šablone (poleg njene oblike :)) je, da je dovolj močna za izrezovanje debelejšega kartona, filca in blaga.

Čeprav je minilo že kar nekaj časa od mojih otroških dni, se v takšnih trenutkih počutim kot otrok z novo igračko. Ko gledam iz te perspektive, razumem nenehno rastoče otroške želje – tudi če imaš veeelik kup igračk, hrepeniš vedno po novi, takšni ki je še nimaš v svoji zbirki. Uf, moj spisek “igračk” je še zelooo dolg. Hm, a je že prehitro, da pišem Božičku??? 😀

Metuljčkomer: 175/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Metuljčkomer: 174/365

Nadaljujem včerajšnjo misijo – danes so dobili novo prijateljico verižico še uhančki z metuljčkasto oznako 133 :). Škoda le, da me je ujela tema in fotografije niso ravno vrhunec moje fotografske kariere, ampak za ponucat so :).

Metuljčkomer: 174/365

Trenutno stanje duha: Imam nekaj novega za ustvarjalno sobico, jupiii 🙂

Sladki nasmehi

Nekaj metuljev iz mojega metuljčastega projekta je danes odletelo v mapico Poletna dobrodelna dražba. Dražbo organizirajo Sladki nasmehi – društvo, ki s tortami (pri)čarajo sladke nasmehe na ustnicah bolnih in revnih otrok.

Na njihovi spletni strani sem našla tale zapis:
“Naše poslanstvo je otrokom v težkih trenutkih pričarati sladek nasmeh. Bolnim, revnim in otrokom s posebnimi potrebami želimo za njihove rojstne in druge posebne dni podariti torte in jim tako vsaj za hipec odčarati bolečine. Vemo, da v težkih trenutkih preproste stvari lahko pomenijo največ. In prav zato želimo otrokom, pa tudi njihovim družinam, omogočiti, da se vsaj za trenutek preselijo v čarobno deželo sladkih nasmehov.”

Ja, včasih se morda res zdi, da je svet poln umazanije in nesnage. Ampak ko vidim svetle obrise človeških src, kako dajejo delčke sebe “neznancem”, se vedno znova spomnim, da je na svetu še vedno ogromno lepega in nedotaknjenega. Zakladi, varno skriti pred pohlepom in sebičnostjo. In takrat je tudi moj nasmeh za nekaj odtenkov bolj jasen :).

Vabljeni na ogled dražbe, morda pa kdo izmed vas najde nekaj lepega zase in hkrati pričara dodaten nasmeh :).

Metuljčkomer: 172/365

Trenutno stanje duha: Držim pesti 🙂