Osamosvojitev :)

Do sedaj ste lahko moj metuljčkasti projekt spremljali na dveh koncih: na “starem” blogu www.elenah.ednevnik.si in na novem naslovu www.elenah.si. Kopijo starih prispevkov sem že naredila, čaka me še gora vaših lepih 😀 komentarjev, ki jih bom selila lepo počasi, kolikor mi bo čas dopuščal.

Tole je moj zadnji prispevek, ki bo hkrati viden na obeh blogih, od jutri naprej bodo novi zapisi objavljeni le na www.elenah.si. Malce s težkim srcem se bom ločila od starega bloga, a čas je, da se že končno popolnoma osamosvojim :). Seveda vas še pridem pokukat na Edi in upam, da potrkate tudi vi na moja vrata :).

Day 334 butterfly green shell earrings 1Day 334 butterfly green shell earrings 3Day 334 butterfly green shell earrings 2Metuljčkomer: 334/365

Trenutno stanje duha: 🙂

333 :)

Ko gledam današnjo številko, se v sebi smehljam :). Današnji dan ni povezan le s tako luštno številko, ampak še z nečim drugim.

Dolge mesece je bil tale projekt del mene in nisem razmišjala o številkah. Nisem niti razmišljala o tem, da vsak dan naredim nekaj, česar sicer morda ne bi. Šele odkar se približujem zadnjemu mesecu, sem začela razmišljati o tem, da se približujem koncu poti. Nenavaden občutek je stopiti iz tega vrtiljaka. Zavedam se, da sem zaradi mojih dnevnih nalog vsak dan malce zrasla v sebi. Všeč mi je ta občutek rasti in razvoja, ki ga ne vidiš čez noč, ampak šele ko se ozreš nazaj na začetek poti.

Sredi razmišljanja o tem, da bi rada še naprej vsak dan naredila droben korak naprej, sem si rekla: Zakaj pa ne bi ob koncu tega projekta začela z novim? Saj res, zakaj pa ne :).

V zadnjih dneh sem premetavala v mislih ideje kot lego kocke :). Jih črtala, dodajala, spreminjala, dopolnjevala. A nobena ni ustrezala vsem vsem mojih kriterijem, ob nobeni se ni pojavil “to je to” občutek. Danes pa se mi je sredi “glancanja” kuhinje pojavil nad glavo oblaček z jasno sliko, ki je sprožil v meni mravljinčke od navdušenja. Danes je dan št. 333 in si ga bom zapomnila po tem, da sem dobila jasno sliko o nadaljevanju poti. Zaenkrat naj ostane skrita, jo bom posadila v posodico in videla, kaj bo iz nje zraslo do konca tega projekta :).

Da ne bom prehitevala – še vedno sem pri metuljčkih :).

Day 333 butterfly shell earrings 1Day 333 butterfly shell earrings 2Day 333 butterfly shell earrings 3Metuljčkomer: 333/365

Trenutno stanje duha: Opremljena z nasmeškom 🙂

Metuljčkomer: 330/365

V zadnjem času se pred mojimi očmi pogosto pojavlja števec. Odštevam dneve do konca projekta in moram priznati, da ob tem začutim globoko olajšanje. Pa ne zato, ker mi ne bo več potrebno delati metuljev – ti bodo zagotovo še vedno glavna sestavina mojega ustvarjanja. Olajšanje zato, ker se bom lahko lotila večjih projektov, ki jih ne morem dokončati v enem dnevu. Dovolj časa bo za izboljšave in izpopolnitve, brez občutka, da mi zmanjkuje časa. V prihajajočem mesecu ali dveh bom naredila še nekaj zadnjih kljukic in napolnila poličke z materialom za nove izdelke. Prav tako želim v blog vključiti še ostala področja, ki mi pomenijo veliko, a so bila v preteklem letu na stranskem tiru. Zaprla bom ena vrata in odprla nova :).

Za današnji dan sem naredila uhančke – popoln dodatek k orientalskemu kompletku :).

Day 330 butterfl pink shell earrings 1Day 330 butterfl pink shell earrings 3Day 330 orintal training costumeMetuljčkomer: 330/365

Trenutno stanje duha: Nedeljsko 🙂

Metuljčkomer: 329/365

Danes sem se po dolgem času odpravila na krajši izlet in si napolnila srčka z lepoto narave. Modro nebo, zasneženi hribi in vrhovi nebes … mmm … čudovito :). Zaradi tega so moji prvotni načrti ostali brez kljukic, a je bilo vredno. Pozabljam, kako prijetno si je vzeti čas zase, pustiti, da veliki načrti padejo v vodo in se prepustiti trenutku :).

Day 329 butterfly purple earringsMetuljčkomer: 329/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Metuljčkomer: 327/365

Če ste se spraševali, čemu je namenjena tale roza zadevica – gre za toplotno embosiranje, ali po domače povedano segrevanje drobnega prahu, ki daje 3-D videz. Čeprav je mašinca že nekaj časa v škatli na polički, še razmišljam o tem, kje in kako ta videz vključiti v celoto.

Danes sem uporabila čudovito štampiljko s pikicami in naredila test z različnimi barvami. Uspela sem narediti metuljčke v roza, zeleni in modri barvi, potem pa je moja mašinca za segrevanje prahu kar naenkrat nehala delati. Sem pomislila: “Gotof-a je.” 🙁 Ko se je ohladila, je ponovno pokazala znake življenja, pa vendar … sumljivo, sumljivo …

Day 327 butterfly heat embossing 1Day 327 butterfly heat embossing 2Metuljčkomer: 327/365

Trenutno stanje duha: Hm …

Metuljčkomer: 326/365

Včerajšnji pisani metuljček na čestitki me je tako navdušil, da sem danes preizkusila še dve barvni kombinaciji. Končno sem na poti osvajanja mojih sanjskih barvnih družinic  in efektov :). Še nekaj ustvarjalnih pripomočkov, veliko vaje, in držim pesti, da bom naredila to, kar se že dolgo potika po moji glavi :).

Day 326 butterfly Inktense stamp 1Day 326 butterfly Inktense stamp 2Metuljčkomer: 316/365

Trenutno stanje duha: 72 🙂

Metuljčkomer: 325/365

Odkar sem se začela spogledovati tudi s papirčkanjem, sem ob vsakem izdelku še bolj navdušena nad ustvarjanjem iz papirja. Moj običajni problem pri šivanju je bil: pomanjkanje blaga, ki mi je bilo resnično všeč. Iskanje odtenkov in vzorcev, ob katerih bi potrebovala slinček :D, je bila misija nemogoče. Ko sem odkrila vesolje spletnih nakupov iz celega sveta, se je moja izbira povečala, pa vendar je iskanje popolnega blaga maraton.

Pri papirju je veliko lažje izpustiti ustvarjalnost iz verige :). Začetna faza sicer zahteva veliko časa in seveda tudi eurekov, saj je potrebno najti in izbrati osnovni material. Ampak ko je osnova na poličkah, so možnosti ustvarjanja neskončne. Kombiniranje barv in vzorcev po lastni želji, namesto iskati nekaj, kar je nekdo že sestavil – to je RAJ, če mene vprašate :).

Danes sem imela nasmeh do ušes in še preko – za jutrišnje praznovanje rojstnega dne sem izdelala čestiko, polno barv in življenja :).

Day 325 butterfly greeting card 1Day 325 butterfly greeting card 2Day 325 butterfly greeting card 3Day 325 butterfly greeting card 5Metuljčkomer: 325/365

Trenutno stanje duha: Ne bi se pritoževala, če bilo nekaj % bolje …