Vzponi in padci

Del oblačnega vikenda sem preživela na Artovi kreativni tržnici v Europarku. Ponovno sem odšla domov z glavo prepolno vtisov, občutkov, idej in rahlo filozofsko/psihološko obarvanih razmišljanj :).

Ko menim, da dajem od sebe popolnoma vse, ugotovim, da se moram potruditi še bolj in dati še več – sicer bom potonila. Ne da bi se sploh zavedala kdaj, počasi rastem in preskakujem ovire, ki so se mi zdele v preteklosti previsoke. Sredi zmede in vprašajev odkrivam delčke same sebe, ki mi pomagajo prestavljati palico, ki jo moram preskočiti, vedno višje.

Vzponi in padci so sestavni del vsakega začetka. Tega se zavedam, pa vendar je začetek težji, kot sem pričakovala. Dejstvo, da izdelki, v katere vložiš vse, kar imaš v tistem trenutku, ne ustavljajo mimoidočih, je težko pogoltniti. To, da se tvoj okus ne sklada z okusom večine, tudi. Vendar menim, da moraš namesto kameleonskega prilagajanja povprečju poiskati popolnoma svojo pot. Nekje nekdo išče to, kar lahko daš le ti. Če vztrajno prestavljaš palico vedno višje, se bodo vrata pričela odpirati. Če se nisi pripravljen odreči prostemu času ter vsem nenujnim življenjskim stvarem – bo tudi žetev temu primerna. Ob dobrih dneh jekleno trdno verjamem tem besedam, ob slabih dneh manj ali pa sploh ne. Pa vendar se vsakič, ko se moji dvomi večajo kot kepa snega, zgodi nekaj, kar mi pomaga ponovno verjeti :). Stik z ljudmi, pohvale, tople besede ter sijoče oči ob pogledu na moje metuljčke so zame neusahljivi vir navdiha. Hvaležnost, ki jo ob tem občutim, prav tako.

Nazaj k sejmu :). Tokrat sem imela prvič na voljo samo polovičko stojnice, kar je bila dobra vaja za sejme, kjer so stojnice dražje in imaš možnosti najeti polovčko.

Artova kreativna tržnica, 28.9.2013 1Da se ne bom s sejemskimi fotografijami ponavljala kot pokvarjena plošča, vam pokažem le nove pridobitve :). Prva novost je napis z logotipom in sloganom. Po dolgem razmišljanju in iskanju prave ideje, sem logotipu dodala “Unikatni metuljčkasti izdelki. “Uf, kako so odločitve težke. Vendar se tolažim z dejstvom, da niso večne, lahko jih spremenim kadarkoli, samo brez panike, prosim :).

Artova kreativna tržnica, 28.9.2013 2Druga novost so mehke metuljčkaste broške. Idejo sem dobila na prvem sejmu, ko sem razmišljala, da ima veliko ljudi raje nekaj, kar lahko pokaže, ne pa skriva v torbici. Metuljčkom iz blaga, ki sem jih do sedaj pretopila v obeske za ključe, sem dodala osnove za broške. Sedaj jih lahko  pripneš na jakno ali najljubšo torbico – in se tisti dan počutiš vsaj malce bolj posebna :).

Artova kreativna tržnica, 28.9.2013 3Tretja novost so metuljčkasti predpasniki – za kuharce, ki s(m)o rade lepe tudi doma za štedilnikom :). Ker je ostala razstavna lutka doma, prilagam fotografijo zloženega predpasnika, zašitega iz meni najljubšega blaga :P.

Artova kreativna tržnica, 28.9.2013 4

Metuljčki na sejmu, drugič :)

Jaz & metuljčki smo bili v soboto na našem drugem sejmu :), na mariborskem Artmarju, Special edition. Treme je bilo veliko manj kot prvič, število vprašajev v glavi pa je naraslo kot reka po obilnem deževju. Kam in kako naprej od tukaj? Katere idej (ki se kar naprej množijo) realizirati najprej? Kako sestaviti svojo lastno metuljčkasto zgodbo?

Vprašanja gor ali dol, kljub nepričakovanemu mrazu in slabi obiskanosti sejma je bilo prijetno – drugače niti ne more biti, ko si v družbi ustvarjalk, obdan s prijetno energijo :).

Še nekaj utrinkov iz sejma – metuljčki ter najljubše sejemske sosede: Catninas (imam nove luštne zelene uhančke iz njene stojnice, uiii :)), Drobcene stvari Katie in Unikatni izdelki by PŠ :).

Artmar Special Editon 2 Artmar Special Editon 3 Artmar Special Editon 4 Artmar Special Editon 5 Artmar Special Editon 6 Artmar Special Editon 7Artmar Special Editon 8 Artmar Special Editon 9 Artmar Special Editon 10 Artmar Special Editon 11Artmar Special Editon 1

Film: We are Marshall (2006)

Moram se pohvaliti (ali pa tudi ne? :)) – v zadnjem času pridno delam kljukice na seznamu “Moram pogledati”. Z bivšo sodelavko sva zapadli v XXL filmsko debato, ki traja že dva dni :), in brskava za filmi, vrednimi ogleda. Moj seznam se daljša, daljša, daljša. Kar je ravno prav, saj je hladnejši del leta, ki že nepotrpežljivo trka na vrata, naravnost idealen za stiskanje pod koco & fantastične filme.

We are Marshall je posnet po resničnih dogodkih. Pretresljivo tragičen začetek raste s počasnimi, a vztrajnimi koraki, dokler ne zraste na pogorišču, polnem pepela, novo upanje.

Film: Freedom writers (2007)

Obožujem resnične zgodbe, polne čustev ter navdiha. Freedom writers je zgodba o ljubezni, sovraštvu, drugačnosti in neskončni moči besede, ki lahko za vedno spremeni naš svet. Fantastičen film s fantastično Hilary Swank v glavni vlogi.

Freedom writers je film, ob katerem sem razmišljala, koliko lažje je moje življenje, ker ne živim v vojnem območju, ker ne rabim vsakodnevno braniti svoje rasne drugačnost, ker sem ženska in se za razliko od mnogih žensk na svetu lahko svobodno odločam o svoji usodi. Ampak kolikokrat se zbudimo s hvaležnostjo v srcih, ker so naše okoliščine tako ugodne za rast? Kolikokrat se pritožujemo nad težo naših bremen, medtem ko bi ljudje po svetu dali vse, samo da bi bili v naših udobnih čevljih?

Film: The great Gatsby (2013)

Kaj naj rečem, Leonardo DiCaprio mi je ponovno dokazal, da je film z njegovim imenom v glavni vlogi še kako vreden ogleda. Kdor zna, zna :).

The great Gatsby je adaptacija slavnega romana F. Scotta Fitzgeralda pod taktirko režiserja spektaklov Moulin Rouge in Avstralija. Kljub temu, da nas popelje nas daleč nazaj, v divja 20. leta prejšnjega stoletja, čas velikega gospodarskega razcveta ZDA, ima pridih današnjega časa.

https://www.youtube.com/watch?v=TaBVLhcHcc0

Moj prvi ustvarjalni sejem :)

Saj veste, prvega ne pozabiš nikoli. In res ga ne bom – mojega prvega ustvarjalnega sejma. Priznam, živčki so delali s polno paro že teden dni pred usodno soboto in namesto spanca sem imela glavo prepolno idej ter vsega, kar moram narediti. Pa vendar sem vedela, da moram kljub Strahu (ja, z veliko začetnico :)) narediti korak naprej. Včasih moraš enostavno skočiti v vodo in verjeti, da ne boš potonil. Vprašanja brez odgovorov ostanejo sicer za vedno neodgovorjena. Včeraj sem dobila nekaj odgovorov – mnogi med njimi mi niso bili niti najmanj všeč, pa vendar je sedaj slika poti bolj jasna.

Dopoldanski oblaki in brrr mraz. Popoldanski sonček in modro nebo. Prijetno ustvarjalno druženje ter poplava pozitivne energije. Toplina v srcu, ko si je kateri izmed obiskovalcev s sijočimi očmi ogledoval mojo pisano stojnico. In moja prva blagovna menjava med ustvarjalkami – na zadnji fotografiji lahko vidite čudovitega Kitschy.mundi metulja, izrezanega iz vinilske plošče :). Vse to je prinesel včerajšnji dan v mojo skrinjico spominov :).

Artmar 7.9.2013 - 1 Artmar 7.9.2013 - 2 Artmar 7.9.2013 - 3 Artmar 7.9.2013 - 4 Artmar 7.9.2013 - 5 Artmar 7.9.2013 - 6 Artmar 7.9.2013 - 7