Elenah, verzija 2015 :)

Dragi moji, nisem pozabila na vas. Nikakor ne. Tako med nami – v košu je pristalo že najmanj pet osnutkov. Velika verjetnost je, da čaka enaka usoda tudi tale zapis.

Že dooolge mesece niham med občutkom, da imam za povedati preveč (pa nikakor ne ujamem rdeče niti), ter med občutkom, da nimam za povedati ničesar uporabnega. In takrat pač molčim. Ampak sedaj, na pragu novega leta, se ponovno spominjam besed, da je navdih zadnjica na stolu in prsti na tipkovnici. Če le čakamo na navdih ter motivacijo na srebrnem pladnju, ostanemo praznih rok. Tako da – ne, ne bom več čakala na popolne besede. Zapisala bom te, ki sedijo na mojem srcu tukaj & zdaj.

Na datume in časovne prehode ne dam veliko. Če želimo spremembe, je vsak datum enako dober za začetek. Pa vendar se je dobro kdaj pa kdaj ustaviti. Narediti inventuro. Preveriti smer.

2014. Najboljše leto mojega življenja. In hkrati tudi daleč najtežje. Saj veste – dobro nikoli ne prihaja samo. Če želiš mavrico, moraš imeti dež.

2015. V začetnih dneh se zdi vse bolj sveže. Zavedam se, da držim v rokah pero, ki lahko na novo zapiše nekatera poglavja mojega življenja. Podobno kot potrebuje naš računalnik vedno nove različice programov, da lahko nemoteno deluje, se moramo tudi mi nenehno nadgrajevati. Helena verzija 2014 se mora počasi umakniti novejši različici. Prihaja Helena 2015 🙂 .

Brskam po sebi in se sprašujem, kakšen človek želim biti letos? Če lahko spremenim le eno stvar, izberem SVOBODO. Želim, da je Helena 2015 bolj svobodna. Osvobojena preteklih ran, starih in zakopanih čustev. Osvobojena strahov, ki preprečujejo rast. Osvobojena prepričanj, da je samo popolnost dovolj dobra in vredna ljubezni. Osvobojena zavor na ustvarjalnem področju. Svobodna kot marjetica v vetru 🙂 .

Vse to želim tudi vsem vam, ki berete te vrstice. In tudi vsem vam, ki ne boste nikoli  vedeli, da nekje obstaja nekdo, kot sem jaz. Kajti vsi trpimo, če smo ujeti.

Hkrati se želim zahvaliti vsem, ki spremljate moje ustvarjanje (ter mene, ker je to dvoje neločljivo prepleteno). Hvala za lepe komentarje, spobudo, besede, nasmeh. Hvala vsem, ki ste dovolili izdelkom izpod mojih prstkov v svoja življenja. Samo zaradi vas lahko še naprej hodim po svoji potki 🙂 .

Za primerno slovo od 2014 pripenjam fotografijo zadnjega izdelka preteklega leta 🙂 .

IMG_20141231_091712~2~2~2