30-dnevni program hvaležnosti – 1.dan :)

Kolikokrat v življenju se vam je zazdelo, da ne glede na vložen trud pristanete na isti točki? Da se vedno znova in znova izgubite?

Če se v takšnih trenutkih spomnim zgodbe o letalu, se mi zdi breme veliko lažje. Pot letala proti cilju ni nikoli ravna premica. Na cilj prileti zaradi ogromnega števila sprememb smeri. Enako je pri potovanju skozi življenje. Ključ je v tem, da se ne ustavimo vsakič, ko se počutimo izgubljene, ampak naredimo le drobne popravke smeri.

Ravno zato je pomembno, da imamo pred očmi jasen cilj. Ko neurje nevarno obrača letalo, je Program hvaležnosti ena izmed orodij, ki pomagajo ohraniti občutek za smer. Program je najbolj učinkovit, če ga izvajamo najmanj 30 dni zapored brez prekinitve – v tem času se namreč možgani “navadijo” določenega vzorca. Vsak dan zapišemo:

  • 10 stvari, za katere smo hvaležni in jih že imamo v svojem življenju. Zakaj je tole pomembno? Ker smo z hvaležnostjo in pozitivnimi čustvi še naprej magnet za vse to. Velikokrat ne vidimo obilja, ki nas obkroža in ga jemljemo kot nekaj samoumevnega. Vsak dan skušajmo spomniti čimveč novih stvari, namesto prepisovanja seznama prejšnjega dne.
  • 10 stvari, ki jih želimo imeti v življenju, pa jih še nimamo. Pomembno je, da vse to zapišemo v sedanjiku, kot da jih že imamo in smo zanje hvaležni. Misel je energija, ki privlači. Pomembno je, da poleg sedanjika uporabimo obliko pritrdilnih stavkov (namesto: “Hvaležna sem, ker nisem brezposelna”, zapišemo: Hvaležna sem, ker imam super službo”). Vesolje namreč ne pozna besedic DA in NE, prepozna pa besedici dolg ter obilje.

Danes je dan št. 1. O rezultatih pa kdaj drugič :).

Trenutno stanje duha: Glasba je že ena stvar, za katero sem hvaležna 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja