Kdaj Vam Je Bilo Nazadnje Resnično Nerodno?

Danes okrog druge ure zjutraj (presenetljivo zgodaj – ponavadi ob tej uri lokal še ni prazen), sem se (na svojih plesa še vedno željnih nogicah) vračala domov. Čas do 11. nadstropja sem izkoristila tako, da sem premerila svoj novi plašček v super-velikem ogledalu našega dvigala. Pa se takole obrnem, da vizualno ocenim še hrbtno stran in AAAAA GROZAAA! Pogledam, kaj pa je tole??? JA, nekje pri stiku rokava s plaščem, je visela CENA. In ne samo etiketa s ceno (!), na njo je bil pritrjen še en listek v (nikakor je ne moreš zgrešiti!) RDEČI barvi z napisom 50%. Aha, plašček je bil na moje veliko veselje 50% ceneje (ampak pred vsemi se mi pa tudi ni treba s tem hvaliti, a ne? :)).


In kako je prišlo do tovrstnega pripetljaja? Plašček je sicer nov, je pa že nekaj časa čakal v omari, ker je bilo zanj še prehladno, zadnje dni pa presenetljivo – prevroče. Iz sprednje strani plaščka cenovna-stop-signalizacija ni bila opazna in sem šla v tej zasedbi veselo od doma.  Ampak kdor me je videl iz hrbtne strani, bi moral biti skoraj slep, da tega ne bi opazil. Ok, očitno zraven slabega vida tudi slabo slišim, ker se je definitivno marsikdo nasmejal na ta račun. Ja, priznam, v trenutku tragikomičnega spoznanja mi je bilo rahlo nerodno, hkrati sem se pa po svoji dobri navadi sami sebi konkretno nasmejala.

 Pa si oglejmo še nekaj dokaj pogostih nerodnih situacij:

– Po polurnem krohotanju raznim šala ugotovite, da imete med zobmi mak – od štručke, ki ste jo pojedli za malico. Zdaj niste več popolnoma prepričani, če so se prisotni smejali vašim šalam, ali zgolj vašemu kontrastnemu nasmehu.

– Na dan, ko ste še posebej razigrane volje in se veliko smehljate, imate na zobeh sledi živo rdeče šminke.

– Sredi pomembnega sestanka, koncerta, obiska gledališča,  banke ipd.,  vam prične zvoniti telefon. Glasnost zvonjenja je nastavljena na 5/5, melodija pa je iz sledečega repertoarja: iz risanke A je to, Wernerjeva Ne gane me, hiperaktivni otroški smeh ali mukanje lačne krave.

– V restavraciji ugotovite, da vlečete za seboj cca. 40 cm toaletnega papirja (potiskanega z rožicami in metuljčki!), ki se je zarotniško spojil s podplatom vašega čevlja na WC-ju.

– Kot domina padete preko mini ovire ali pa kar na ravnem terenu, ker ste se spotaknili ob vezalke (ali pa zato, ker ste enostavno nerodni in se leva in desna noga tisti dan ne razumeta).

– Na blagajni ste ugotovili, da imate v denarnici premalo denarja, limit na plačilni kartici pa je za tisti dan presežen. Medtem ko se skušate skoncentrirati na rešitev, so nestrpne oči vseh v dooolgi vrsti uprte v vas. Nekateri se morda zabavajo ob vaši zadregi, vam je pa iz sekunde v sekundo bolj vroče. Prisotni lahko ugotovijo nekaj presenetljivega – da še niso nikoliii videli toliko različnih odtenkov rdeče barve na enem obrazu.

– Vračate se iz trgovine, obloženi s kupom vrečk, katerih teža je na meji vaših bilderskih sposobnosti. Eni izmed vrečk se strga ročaj – in to ravno tisti, v kateri so 4 kilogrami sočnih pomaranč. Pomaranče se kotalijo na vse možne smeri z presenetljivo veliko hitrostjo. Preden se uspete osvoboditi vseh vrečk iz rok, je celotna zadeva iz ptičje perspektive videti zelo –  razpršena.

– Čeprav ste povprečno pametni, v večji družbi izustite neumnost, zaradi katere ste videti kot nerazgledan cepec z IQ-jem pisarniškega fikusa. (Ko sem že pri IQ temi: nek znanec je nekoč nekoga ogovarjal, kako je neumen in ga opisal z besedami: “On pa ima inteligenčni kvocient na ravni IQ-ja”. Okeeej, tale je pregloboka zame … 🙂

– Ko kakšno besedo narobe slišite, si jo lahko razlagate čisto po svoje. (Spet primer: tole je bilo pred leti, ko smo bolj ali manj vsi gledali Beverly Hills. Nekdo je omenil, da je “foter kupil Tori Spelling kariero”…saj se spomnite…Tori je bila tista blond igralka, katere oče je slaven producent. Komentar nekoga drugega v družbi je bil: “Kaj ji je kupil? Ford Carerro?”. Hm, tole še vsebuje poleg slabega sluha tudi blazno slabo poznavanje znamke Porsche :)).

– Med hitrim in zavzetim govorjenjem se zna zgoditi, da izpustite kakšno črko, ali jih nekako pomešate (npr. namesto babica in dedek rečete – dedica in babek).

– Oblekli ste svoje priljubljeno belo srajco, zunaj je čudovit sončen dan, vi pa se odločite, da greste na svoj najljubši čokoladni sladoled. Saj ne rabim razlagati naprej, a ne? Rezultat sladkega razvajanja je velik, temno rjav madež, ki ga ni mogoče spregledati niti iz helikopterja. Ja, seveda, na WC-ju skušate na vse mogoče rešiti situacijo. Madež je zdaj v svetlejšem odtenku, ampak veliko večji. Ravno tisti dan imate veliko strank in velik odstotek jih bulji v vaš madež kot v otok sredi oceana. A sem omenila, da ste imeli 20 minut po sladki nezgodi sestanak s pomembnim direktorjem iz Avstrije?

Slej ko prej zaidemo v situacijo, v kateri nam je nerodno. Ampak če se znamo sami sebi nasmejati, nas lahko ta lastnost reši marsikatere zadrege. Zato – naslednjič, ko se vam zgodi kaj podobnega, raztegnite svoja usta v širok nasmeh, dodajte pripetljaj v svojo zbirko smešno/nerodnih/raztresenih situacij in odidite z dvignjeno glavo naprej. Navsezadnje je edino, kar zares šteje to, kar si vi sami mislite o sebi :).


Trenutno stanje duha:
 Obraz brez rdečice 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.