Ko se srečata dva 365-dnevna projekta :)

Metuljčkomer: 116/365

Priznam, od samega začetka mojega 365-dnevnega metuljčkastega projekta sem si želela, da bi idejo posvojil še nekdo. Kdor čaka, dočaka :). Današnji zapis je virtualno metuljčkasto srečanje dveh projektov & mini intervju :).

Ustvarjalno ime 7sanj je rezervirano za eno fajn “deklino” – Tjašo. Tjaša se je odločila za projekt 365dni Recikliranja. Njen dan št. 15 so obiskali pisani metulji 🙂 na treh kozarčkih – za sol, sladkor in kavo.

Tjaša, zakaj ravno recikliranje?

Za projekt 365dni Recikliranja sem se odločila s tem namenom, da odkrijem še več možnosti recikliranja odpadne embalaže in materiala. In presenečeni bi bili, kaj vse se da predelati, da postane ponovno uporabno.

Sama sem z recikliranjem začela že kar nekaj let nazaj. Toliko, da se pravzaprav ne spomnim več točno kdaj. Prišla sem v situacijo, ko je bilo potrebno narediti darilo v dveh urah. Tako je nastala škatlica/šatulja iz kartona od škatle in koščkov blaga, ki so bili zašiti okoli kartona, in potem še skupaj, da je nastala prav posrečena šatuljica. Potem pa sem ugotovila, kako malo je potrebno, da nekoga osrečiš. In tako sem nadaljevala z recikliranjem. Šatuljici so sledile konzervice za pisala, darilne škatlice iz škatlic od topljenih sirčkov, konzerve oblepljene s slamicami in še marsikaj drugega, pa je preveč, da bi vse sedaj naštela.

Vedno z veseljem prisluhnem zgodbicam o nastanku imena. Od kod ideja za ime Sedem sanj?

Poleg recikliranja zelo rada spletam mreže Lovilcev sanj (Dreamcatcherjev; ti so tudi vzrok za ime 7sanj), šivam iz filca, včasih naredim tudi kakšen kos nakita. In pa tudi ustvarjam na vrtičku. 7sanj je nastalo, ko sem iskala ustvarjalno ime, ki bi me najbolje opisalo. In ker je 7 moja številka, sem se jo odločila uporabiti. Sanje pa so zaradi lovilcev sanj. Obožujem namreč poganske kulture, še posebej Indijance.

Kje lahko spremljamo tvoj projekt?

Projekt 365dni Recikliranja lahko spremljate na mojem FB fan page-u.

 

 

2 misli na “Ko se srečata dva 365-dnevna projekta :)”

  1. Strašno se mi dopade projekt 365. Tudi sama ustvarjam, predvsem me zanimajo nove tehnike, ki jih neumorno osvajam. Sem dokjaj ozaveščena v zniževanju odpadkov in v recikiranju, vsak odpadek mi pride prav, če ne sedaj pa ga dajem na kup, bo že prišel njegov čas.

    Zelo sem počaščena, da sem zasledila to stran. Tudi sama bi se rada vključila v ta vaš projekt, če je možno. Lepo bi prosila, če me lahko kontaktirate in poveste, če je to možno, ter me obvestite o poteku projekta.

    Zelo lepa hvala že vnaprej.

    Imejte se super fajn in ustvarjalno še naprej

    Marjeta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.