Kako obvladati čas?

Ko sem obkrožena z neredom, se tudi v sebi počutim bolj razmetano. Ne morem ustvarjati v neurejeni ustvarjalni sobici in notranji mir izgine v razmetanem stanovanju. Vse mora imeti nek logičen sistem, sicer me začne odnašati neznano kam.

Čeprav neprestano nekaj urejam v svetu okrog mene, je moj notranji nered povsem druga zgodba. Organizacija le-tega je zame veliko trši oreh. Namesto organiziranega dneva običajno tekam sem in tja in skušam narediti vsak dan čim več, zvečer pa utrujena ugotavljam, da ne glede na maraton, nisem naredila dovolj.

Zavedam se, da ključ ni v povečevanju dela ur v dnevu (ker smo omejeni s številom ur), temveč v prioritetah. Narediti korake, ki niso prijetni, a vodijo do cilja. Delati bolj pametno, ne pa več.

Ampak kako se lotiti organizacije svojega življenja in izstisniti iz enega samega dneva čim več, si vzeti dovolj časa zase in za svoje bližnje, in se ne počutiti kot ožeta cunja? :). Tega organizacijskega projekta se lotevam že dolgo, predolgo. Za osnovo sem uporabila način organizacije, ki sem ga pred časom videla na (žal se ne spomnim več katerem) blogu. Dodala sem nekaj svojega in ustvarila tedenski planer – seveda z metulji, kako pa drugače :).

Všeč mi je način razdelitve delov življenja in časa na več delov. Ravnovesje je pomembno, brez njega je spet vse le en velik zmazek :). Čeprav sem dodala kvadratke “Jaz” in “Zabava” na konec, to nikakor ne pomeni, da sta najmanja pomembna. “Jaz” pomeni pri meni skrb za zdrav duh v zdravem telesu in poskrbeti za dovolj energije za vse, kar želim narediti. Zabava je vse, kar je samo za dušo. Branje, dober film, druženje. Brez te sestavine postane življenje preveč resno, pusto, in dolgočasno 🙂

Moji prvi dve skupini kvadratkov sta rezervirani za “Projekt Elenah” in “Blog”. “Projekt Elenah” je moja nova služba, potrebno bo veliko dela in učenja. Z blogom imam kar nekaj načrtov, predvsem bi rada vključila vse, kar inspirira. Moje novo motivacijski sidro in polnjenje baterij, ko bo moja ladjica počivala :).

Tretji skupina kvadratkov je “Dom” in vse, kar je povezano z njim. Gospodinjska opravila in vključevanje bolj zdravih kuhinjskih receptov.

Seveda je dobro narediti še Mesečni načrt in Letni načrt (to me še čaka) in vse skupaj sinhronizirati :).

Upam, da je tale zapis v pomoč še komu s podobnim zmedenim dnevnim ritmom :).

Metuljčkomer: 155/365

Trenutno stanje duha: Pizza & movie night 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja