Vzorci in vzorčki * 4 *

Ko sem pred dobro uro lovila zadnje sončne žarke za dostojno slikanje mojega današnjega metuljčka, je v moje možgane priletelo kot pravkar ošiljen svinčnik ostro spoznanje. “Sem morda rekla en metuljček na dan skozi CELO leto??? Madonca, leto ima 365 dni, govorim o OGROMNEM številu dni. Ali se mi ni vsaj malce zmešalo?” Kot bi zasanjano nizala korake in pestovala v svojem vidnem polju le majhen košček ceste pod svojimi nogami, potem pa nenadoma dvignila pogled in zagledala pred seboj cesto brez konca. Ampak saj veste – tudi drevo, ki ga komaj objameš, je zraslo iz drobnega semena :).

Navdih za današnjega metuljčka je Zentangle – metoda ustvarjanja slik s pomočjo ponavljajočih se vzorcev. Deluje sproščujoče in je nekakšna meditacija ob popolnem osredotočenju oči na gibanje pisala in risanju vzorcev. To metodo sem odkrila šele pred kratkim in čeprav nikoli nisem risala, mi je tole povsem pisano na kožo. Vzorčki vseh vrst, ki jih lahko razporedim, kakor želim. In občutek nezemeljskega miru, mmm :).

Lep občutek je narediti nekaj samo zase. Ne zato, ker je kakorkoli koristno, ker bi s tem zaslužil ali pa koga osrečil. Le zase :).

Metuljčkomer: 4/365

Trenutno stanje duha: 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.