Učiteljica narava :)

Vrstice v najnovejši knjigi Paula Coelha, enega mojih najljubših avtorjev, so me ponovno spomnile na najboljšo učiteljico – naravo. Kdo bi si mislil, pa vendar je tako – našla sem se v kratki zgodbici o kitajskem bambusu :). Sem sredi obdobja, ko potrebujem izdatne doze zaupanja v prihodnost, in teh besed ne bi mogla najti ob bolj pravem času (ali pa so morda one našle mene?):

“Potem ko smo posadili seme, približno pet let ne bo na spregled ničesar – razen majcenega poganjka. Rastlina se razvija pod zemljo; ima zelo zapleteno koreninsko strukturo, ki se razpreda, nastaja vodoravno in navpično v zemlji. Konec petega leta začne kitajski bambus rasti zelo hitro, dokler ne doseže višine 25 metrov. “

V tem trenutku vidim točko, na kateri se nahajam, iz druge perspektive. Čutim, da sem sredi procesa, ko delam in delam, ampak vidnih rezultatov ni. Ideje rastejo le v moji glavi. Raziskujem. Tale moje velika sestavljanka potrebuje ogromno delov, preden lahko začne rasti nad površjem :).

Metuljčkomer: 187/365

Trenutno stanje duha: 🙂

4 odzivi na “Učiteljica narava :)

 1. Kako zelo lepo!

  Zanimivo je, da je morda nekaj podobnega z murvo, vsaj glede tega zunaj. Posadili smo jo, malo rastlinco, in jo negovali in negovali, več let ni bilo nič od nje. Tudi je komaj prezimila, še tisto malo poganjkov, kot jih je bilo, je bilo potrebno precej porezati, pomrznjene.
  In potem je kar naenkrat vzkipela, pognala in pohitela proti nebu!
  (Ampak šele letos sem prebrala, da je tako z murvo – jaz sem pa mislila, da je samo naša taka. Klečala sem ob njej in upala, da je živa!)

  Vse dobro tebi!

 2. Si lahko misliš, da od Coelha nisem nič prebrala?
  Zadnja leta sem na desetine knjig si edino kupovala, pa skorajda
  nobene prebrala.
  Četudi sem upokojenka doma, nimam časa za branje knjig.
  Pa so mi knjige z meni ljubo vsebino najpomembnejše materialne stvari,
  poleg mineralov, nakita iz mineralov in angelskih figuric.
  Iz tega namreč črpam večino svoje lastne osebne duhovnosti.
  Za katero pravzaprav tudi nimam časa. Vsako minuto kaj početi
  in niti minute ni dolgčas.
  Nežni metuljčkast objem, R.

  • Zavestna Samost,
   jaz sem jih prebrala kar nekaj, ampak najljubši mi je še vedno Alkimist. Po moje zato, ker je tako pravljična in v preprostih besedah skriva ogromno modrosi in lepega. Če jo imaš doma, ti res priporočam, da si vsaj skušaš vzeti čas :).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja