Dobrodelna razstava in dražba za žrtve poplav

Ob nedavnih poplavah sem razmišljala o ljudeh, ki so jih poplave prizadele. Razmišljala sem o tem, kako majhne postanejo vsakodnevne skrbi, ko je ogrožen naš dom. Če je ogroženo nekaj, kar se nam zdi trdno in neuničljivo.

Na srečo imajo temni kovanci tudi svetjejšo plat. V težkih trenutkih se zapiše ogromno ganjivih zgodb o ljudeh, ki se povežejo z najbolj nesebičnim in ljubečim delom svojega srca, ter pomagajo žrtvam po svojih najboljših močeh. Veliko prostovoljcev je pomagalo pri zaščiti hiš pred poplavami in kasneje pri odstranjevanju posledic; pri zbiranju in razdeljevanju hrane, oblačil, pohištva, … Mislim, da se premalo zavedamo, koliko lahko prispevamo. Vsak kamenček šteje, ne glede na svojo majhnost.

Z namenom pomagati žrtvam poplav je Društvo Slovenski svet ustvarjalnosti organiziralo dobrodelno razstavo slovenskih ustvarjalcev, na kateri bo dražba slik umetnikov in srečelov z izdelki ustvarjalcev. V eni izmed srečk bodo tudi moji zeleni metuljčki :). Vsa zbrana sredstva so namenjena izbranim družinam. Vabljeni :).

Metuljčkomer: 258/365

Trenutno stanje duha: Vikend pred vrati 🙂

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja