Z receptom iz knjige Polnovredna kuhinja za sladokusce sva se že dolgo spogledovala in danes je bil THE day :). Najprej sem morala dodati v zbirko svojih sestavin dve novi: Tahini – sezamov namaz in začimbo kurkumo.
Ne spomnim se, kdaj sem imela nazadnje na štedilniku zapolnjene vse štiri plošče hkrati. Sredi manevriranja med štirimi posodami sem držala pesti, da se avantura srečno konča za vse udeležence :).
Končna ocena :):
- Sezamova omaka je bila na koncu videti bolj vodena od tiste na fotografiji v knjigi.
- Nisem prepričana, kako je videti ravno prav kuhano proso, meni se je moje zdelo za malenkost premehko.
- Škoda, da nisem imela tudi črnega sezama, ki bi popestril kontrast omake.
- Proso mi je bilo kar všeč, še sedaj pa nisem ugotovila, na kaj me je spominjala kombinacija okusov.
- Omaka se mi je zdela preveč intenzivnega okusa, ampak skupaj s prosom in zelenjavo je “šlo skozi”.
Zagotovo pa naredim naslednjič več zelenjave in morda poskusim skombinirati z drugačno omakico :).
Števec prvih korakov: 6/365
Dilema dneva: Speči že preizkušeno slastno torto ali preizkusiti novi recept? 🙂
Proso je zakon. Jaz ga uporabljam na vse načine kar namesto riža – Proso z zelenjavo, proso s tuno, proso z gobami…In tudi kurkumo dam noter ja, ko je baje zdrava. 😉 S sezamom pa še nisem eksperimentirala. Moram probat. 🙂
Jaz bolj eksperimentiram s kvinojo, mi je dobra že brez dodatkov 😀