Šoping list :)

V kaosu in neredu se ne znajdem najbolje. Organizacija je nujna sestavina mojega življenja, sicer tekam naokrog kot kura brez glave :). Žal predalčkanje velikokrat zahteva več časa, kot ga imam na voljo, ali pa morda le ne najdem prave ideje, kako narediti nekaj čimbolj uporabno.

Trenutno imam na zalogi nekaj idej za organizacijo kuhinje – prvi sem danes pripela kljukico. Ko grem v trgovino, se mi velikokrat zgodi, da ne kupim vsega, kar potrebujem. In to kljub temu, da si doma sproti zapisujem, ko česa zmanjka. Ugotovila sem, da je glavna težava v tem, da je seznam napisan brez pravega vrstnega reda. Ko hodim po trgovini (iz ptičje perspektive spominja moja hoja na cik-cak linije :)), zagotovo spregledam kakšno stvar iz seznama. Ali pa nečesa ne kupim, ker sem pozabila zabeležiti. Rezultat tega je, da moram ponovno v trgovino in tako izgubljam dragoceni čas.

Naredila sem Nakupovalni seznam sestavin in stvari, ki jih redno uporabljam. Po opazovanju mojega dragega, ki je navdušeno sodeloval in risal križce, je takšen seznam za moške veliko bolj zanimiv od dolgočasne stare verzije :). Danes je moj seznamček uspešno opravil prvi nakupovalni test :).

Še nekaj prednosti novega seznama:

  • Vsakič znova ga lahko natisnemo ali skopiramo, po potrebi lahko izbrišemo ali dodamo nove sestavine. Seznam lahko obesimo na hladilnik in vsakič, ko česa zmanjka, dodamo križec.
  • Ker je seznam napisan po kategorijah, je v trgovini manj sprehajanja sem in tja, saj smo bolj ciljno usmerjeni. Tudi možnosti, da bomo prinesli domov nekaj, česar ni na seznamu, je manj. Seveda vam za uspešno izogibanje nenadzorovanim nakupom priporočam, da NIKOLI ne nakupujete lačni (ker ima takrat glavno besedo želodec, ne pa glava :))
  • Tudi če seznama ne izpolnimo pred nakupom, ga lahko enostavno preletimo in po spominu preverimo, kaj potrebujemo. Eno kopijo seznama lahko hranimo v denarnici ali avtomobilu.
  • Če nakupujemo različne sestavine v različnih trgovinah, lahko uporabimo barvne flomastre za vsako trgovino posebej.

Takole pa je videti testna verzija Nakupovalnega seznama – nekaj napakic sem že našla in jih bom odpravila v naslednjem seznamu :).

Day 31 shopping list 1 Day 31 shopping list 2Števec prvih korakov: 31/365 

5 odzivov na “Šoping list :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja