Peresniki s šparglji, rukolo in mocarelo

Tale recept je nastal kot kombinacija priljubljenega recepta in navdušenja nad omleto s šparglji in rukolo.

Sestavine (za dve osebi):

  • testenine (jaz sem izbrala polnozrnate pirine, ki so naravnost božanski :))
  • 200g špargljev
  • 20g rukole
  • 60g mocarele
  • olivno olje
  • 2 stroka česna
  • 0,3dcl belega vina
  • sol, kajenski poper

Priprava:

  • Skuhamo testenine in med tem pripravimo omako.
  • Špargljem odstranimo olesenele dele teh jih narežemo na okrog 2cm dolge koščke. Popečemo jih na olivnem olju (nekaj minutk, odvisno od premera špargljev). Primešamo strt česen, začinimo s soljo in poprom, dodamo na drobno narezano rukolo. Na hitro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Pražimo toliko časa, da vino izhlapi.
  • Kuhane testenine odcedimo in stresemo k špargljem. Dodamo na majhne koščke narezano mocarelo. Vse skupaj kuhamo še minutko ali dve, dokler se na prične mocarela topiti.
  • Pa dober tek :).

Day 36 pastaŠtevec prvih korakov: 36/365 

2 odziva na “Peresniki s šparglji, rukolo in mocarelo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja