Korenčkova juha

Hrane in ljudi ne smeš soditi le po videzu. Ko sem pred leti prvič skuhala (in jedla) korenčkovo juho, sem proti svojih pričakovanjem ugotovila, da je juhica čudovita. Takratni recept je vseboval pšenični zdrob in ker se v zadnjem času v širokem loku izogibam pšenice, sem iskala novi recept. Po vztrajnem, a neuspešnem iskanju “popolnega” recepta, sem iz kupa receptov  sestavila takšnega, ki je meni najbolj pisan na kožo (oz. na želodček :)). Mmmmm :).

Sestavine (za dva juholjubca :)):

  • olivno olje
  • žlica čebule
  • česen
  • 400 g korenčka (iz mladega korenčka je juhica še posebej božanska :))
  • 0,5 l vode
  • manjši peteršiljev koren
  • košček zelene
  • vejica peteršilja
  • sol, kajenski poper
  • 1-2 žlice kisle smetane
  • drobnjak

Priprava:

  • Na olivnem olju pražimo čebulo, dokler ne postekleni (odkar sem prebrala, da je čebula, ki jo pražimo tako dolgo, da spremeni barvo, zelo težko prebavljiva, sem veliko bolj pazljiva – v ponev jo dam, ko je olje še mlačno).
  • Dodamo na zelo tanke kolobarje narezan korenček in ga malce popražimo.
  • Dodamo česen in ko zadiši, zalijemo z vodo. Dodamo zeleno, peteršiljev koren, vejico peteršilja, sol ter poper, in kuhamo, dokler ni korenček kuhan.
  • Odstranimo peteršilj in peteršiljev koren, ter zmiksamo juho (če vam ni všeč okus zelene, jo odstranite). Lahko damo na stran skupinico korenčkovih kolobarjev za okras :).
  • Dodamo kislo smetano in po potrebi dosolimo.
  • Juhico okrasimo z drobnjakom.

Day 67 korenčkova juhaŠtevec prvih korakov: 67/365

2 odziva na “Korenčkova juha

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja