Sladki krompir z zelenjavo

Sladki krompir sem si vedno predstavljala kot čisto navaden krompir, le drugačne barve in bolj sladek. Ko sem ga lani videla v Leclercu, sem ga iz radovednosti kupila. Jaz in moja “kmečka” pamet sva prišli do povsem napačnega zaključka, da ga lahko hranim na sobni temperaturi enako dolgo kot navadni krompir. Napaka. Po dobrem tednu je bil v tako slabem stanju, da je pristal v smeteh :(.

Pred dnevi sem ga ponovno zagledala na poličkah z zelenjavo in sem si rekla, da je že skrajni čas, da se bolje spoznava :). Sladki krompir namreč velja za bolj zdravo odločitev od navadnega. Vsebuje oh in sploh dragocenih snovi in v nasprotju z navadnim v telesu ne deluje kislo.

Ko sem iskala primeren recept, sem našla recept za sladki krompir v družbi zelenjave, vse skupaj pečeno v pečici. Na podoben način že leta delam zelenjavo s krompirčkom (mmm), zato se mi je zdela tole najmanj stresna preizkušnja :).

Kar sem takoj in nezgrešljivo opazila, je bila popolnoma drugačna struktura sladkega krompirja. Po barvi in strukturi me je spominjal na korenček, zanimivo :).

Pridno sem sledila navodilom in najprej v pečici pekla samo krompirček & rožmarin. Po dvajsetih minutah sem dodala narezano zelenjavo (korenček, por, bučke, papriko).

Končni rezultat? Krompir  se mi je zdel preveč skuhan. Po moje bi bilo ravno prav, če bi dala v pečico vse hkrati, ali pa krompir narezala na večje kose. In ja, tudi okus je bil precej podoben korenčku. Tako je vse skupaj izpadlo kot zelenjavna priloga in ne kot glavna jed. Dobra šola za naslednjič :).

Day 76 sladki krompir z zelenjavoŠtevec prvih korakov: 76/365

6 odzivov na “Sladki krompir z zelenjavo

    • To vem, ampak ampak ali sploh kdo je navaden krompir neolupljen? Mladi krompirček je druga pesem, zato se pa v tem kratkem obdobju mladega krompirčka veselo “bašem” z njim 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja