Mini borovničeve presne tortice

Če ste ljubitelj/ica božanskih sladic in vas bo pot zanesla v mariborski konec, morate obvezno na eno (ali dve 🙂 ) v Quadro. Vse, kar sem do sedaj poskusila, je bilo neverjetno polnega okusa, a hkrati tako lahkotno. Z eno besedo: popolno. Zadnja sladka dobrota, ki sem jo jedla, je bila borovničeva pita. Je kar ne morem pozabiti 🙂 .

Ko sem na tržnici našla borovnice, sem takoj vedela, da bo moja naslednja presna sladica borovničeva tortica. Ki ni bila (žal) niti približno tako dobra kot borovničeva pita, o kateri bom po moje sanjala še na stara leta 🙂 . Sem pa za slabi razplet kriva sama, ker sem površno prebrala recept.

Recept za tortico sem našla na fantastičnem blogu, zagotovo si izposodim še kakšnega 🙂 . Ker sladice rada pripravljam v manjših količinah (sploh tiste, ki jih delam prvič), sem namesto oboda za torto uporabila silikonske modelčke za mafine. Mini tortice je tudi bolj luštno pojest 🙂 .

Tortice bi bile zagotovo boljše, če bi manj površno prebrala recept in uporabila kokosovo maslo namesto kokosovega olja. Za vse, ki ne veste: kokosovo maslo oz. maščoba ima nevtralni okus, kokosovo olje ima okus po kokosu – in v družbi borovnic preveč izstopa. Tudi borovničeve kreme bi lahko bilo več, zaradi oblike modelčkov za mafine precej je ni videti ravno veliko. Bom naslednjič popravila napako 🙂 .

Day 94 mini borovničeve presne tortice 1 Day 94 mini borovničeve presne tortice 2Števec prvih korakov: 94/365

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja