Glavni razlog za ustvarjalno sušo v kuhinji je moj anti-talent za žongliranje med različnimi aktivnostmi. Ko na veliko ustvarjam v ustvarjalni sobici, v moji glavi zmanjka prostora za vse ostalo.
Po dooolgem času je prišel na vrsto novi recept, za katerega imam eno samo besedo: njam, njam, njam (ok, to so tri :)) . Na moje veliko veselje je veliko bolj zdrav od kupljenega sladoleda, polnega sladkorja, umetnih arom ter sestavin, za katere bolje da niti ne vemo, od kod prihajajo. Priprava je otročje enostavna in vam bo vzela le nekaj minutk :).
Sestavine (za 2 osebi):
- 2 zeeelo zreli zamrznjeni banani – ker ne boste dodali sladkorja, morajo biti banane zelo sladke. Preden jih zamrznete, jih narežite na majhne koščke, da bo imel kasneje sekljalnik lažje delo.
- 2 žlici presnega kakava
- 4 žlice kokosove moke
- po želji dodajte košček čokolade z visokim deležem kakava (vsaj 70%), oreške (če vam je všeč, da so v sladoledu hrustajoči koščki 🙂 )
- za okras lahko dodate blanširane mandlje, koščki lešnikov, …
Priprava:
- Vse sestavine dodajte v sekljalnik (lahko uporabite blender, ampak pri manjši količini sladoleda vam morda ne bo uspelo).
- Po potrebi dodajte žlico vode ali mleka, da bo sekljalnik “zagrabil” celotno maso.
- Okrasite.
- Dober tek :P.
Števec prvih korakov: 116/365
MHMHM bi pasal zdaj 🙂
O ja, pa še kako :). Kar na delo veselo, ne bo ti žal 😉