Danes sem prvič v življenju jedla lečo. Vem, za ljubiteljico zdravih sestavin je tole že skoraj greh :), saj je leča ohinsploh zdravju prijazna. V moji shrambi je bila že nekaj časa, a nisem imela nobene ideje, kaj narediti iz nje. Danes mi je zmanjkalo časa za iskanje primernega recepta in sem improvizirala kar s pomočjo recepta, natisnjenega na hrbtni strani embalaže.
Nekako takole je bil videti moj eksperiment. Popražila sem čebulo, rdečo in rumeno papriko, česen. Posebej sem skuhala rdečo lečo, predhodno namočeno, in sredi kuhanja dodala zelenjavo ter lovorjev list. Tik pred koncem kuhanja sem dodala dve žlici sojine omake ter sol. Na vsak način se otepam jušnih kock, (po mojem mnenju je resni kuharji ne uporabljajo, jaz pa se trudim postati resna :)), a sem se na koncu vdala (juha se mi je zdela medlaaa) in vrgla v lonec četrtinko kocke + malo posušene zelenjave.
Končna ocena? Juhica je bila boljša, kot sem pričakovala. Leča še bo zagotovo na mojem jedilniku :).
Števec prvih korakov: 118/365