Gospod Strah :)

Metuljčkomer: 19/365

Misel dneva 

Kakšen je videti strah v vaših očeh? Jaz si ga predstavljam kot starejšega gospoda, v obleki znanega italijanskega oblikovalca. Če bi odprli njegov kovček, bi našli nepregledno število kot oglje črnih scenarijev. Gospod Strah ima neskončno domišljijo in vrhunski talent za pisanje. Obvlada v nulo :). Zgodbe zvenijo tako zelo resnične in ko nas pogleda z nedolžnimi, široko odprtimi očmi, verjamemo da nam želi le dobro.

Njegova glavna naloga je zaščita. Varuje nas pred bolečino, v ekstremnih primerih nam  utegne celo rešiti življenje. Seveda je prav, da ga poslušamo. Pa vendar ne smemo kar slepo zaupati njegovim prerokbam. Statistična analiza bi pokazala, da je rezultat v večini primerov napovedal napačno. Pomislite – kolikšen del naših skrbi in strahov se dejansko uresniči? Že res, da je gospod Strah vrhunski pisatelj, ampak kot vedeževalec je popolnoma zanič :).

Zato je edino prav, da njegova dobronamerna opozorila vzamemo pod drobnogled in se vprašamo, če nam koristijo ali dolgoročno gledano škodijo. Če ocenimo, da nas ovirajo pri rasti, mu lahko prijateljsko povemo: “Razumem tvoj pogled. Pa vendar sem se odločil tvegati. Morda mi bo spodletelo in v tem primeru ti dovolim, da mi serviraš saj-sem-ti-rekel govor.” 🙂

Metuljček dneva  

Danes mi je uspelo podtakniti rožice k metuljčkasti škatlici. Pike na škatlici sem premierno naredila z mojim najnovejšim prijateljem za rezanje in embosiranje – Big Shot-om. Še enkrat HVALA rojstnodnevnemu zajčku (ne, nimam danes rojstnega dne, zajček je dostavljal z rahlo zamudo). Nad tole mašinco sem tako navdušena, da bi skoraj potrebovala slinček, hi hi :).

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja