Cecelia Ahern: Če bi me videla

“Če ti pade na tla kozarec ali krožnik, se zasliši glasen tresk. Ko se razbije okno, zlomi mizna noga ali pade slika s stene, nastane hrup. Ko pa se ti stre srce, se to zgodi v popolni tišini. Ker je strtje srca tako pomembno, bi človek mislil, da bo to najglasnejši zvok na svetu ali da ga bo spremljal nekakšne slovesen zvok gonga ali cimbal ali donenje zvona. Vendar je neslišno in skoraj si želiš kakšnega zvoka, da bi te zmotil pred bolečino. Če je že kak zvok, je notranji. Kriči, vendar tega ne sliši nihče drug kot ti.”

Ahhh, ko berem tako čudovito spletene stavke izpod peresa Cecelie Ahern, si zaželim, da bi imela tudi jaz sposobnost ustvariti tako popolne vrstice :).

Po napornem decembru je čas za mini oddih. Obvezna terapija za polnjenje baterij so zame knjige, ki sem jih predolgo zapostavljala. Obožujem svetove, prepolne domišljije, ki jih ustvarja Cecelia. Nahranijo otroški del v meni in me odklopijo od vsakdanjosti. Kljub temu, da so začinji z nežnostjo, niso kičasto osladni (limonad pa res ne maram). Po čudovitih romanih Kam si odšla ter Dar, je bil tokrat na vrsti Če bi me videla.

e-bi-me-videla-trda-vezava

2 odziva na “Cecelia Ahern: Če bi me videla

  1. joooj komaj že čakam da preberem tole nikakvo kriminalko, ki mi ni niti najmanj zanimiva, sploh ko sem pred njo brala tess gerritsen, da lahko pol prevekslam na cecilio :)))

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja