Etui Manija II.

Ko sem zašila prvi etui za telefon (z vzorcem zebre), sem vedela, da sem trčila ob nekaj, kar ne bo minilo kar čez noč. Sledilo je temeljito prelaganje kupov blaga. V posebno škatlo sem zložila okrog 50 potencialnih vzorcev. Ker je poraba materiala za etui minimalna, so v poštev končno prišli majhni koščki, ki sem jih dala na stran za takšno&drugačno kombiniranje. Za prvo “kolekcijo” sem izbrala skaj, krzno, saten in džersi (na katerega sem nalikala centilin, kar je olajšalo šivanje in dalo etuiju lepšo obliko). Blago, ki je že opremljeno z vzorčki, je že samo po sebi dovolj pestro in so dodatki odveč, saj ne pridejo do izraza. Pri blagu brez vzorcev pa sem imela kar nekaj opcij (našitki, bleščice, šivanje vzorcev s strojem,…). Izbrala sem še material za podlogo – v enaki barvi kot etui ali pa v kontrastni.
Najprej je nastal kroj iz papirja, ki sem ga kasneje narisala na blago. Sredi šivanja sem se spraševala, zakaj za vraga je podloga malce prekratka, če sem vse natančno izmerila?! Rešitev te uganke je bila zelo preprosta – pri papirnatih krojih sem naredila več verzij in sem po pomoti uporabila napačnega (mogoče me bo to dovolj izučilo, da bom začela uporabljat kakšen sistem, ki bo zmanjšal število tovrstnih zmot ).

Zebrast “prototip”, se je zapiral s pomočjo pritiskača – na “testiranju” se je izkazalo, da je takšen sistem malce neroden in dolgotrajen. Tokrat sem se odločila za dva različna načina. Prva varianta je zapiranje s hkratnim potegom obeh vrvic (spet sem se naučila nekaj novega – obračanje traku s pomočjo šivanke – na ta način je mogoče narediti zeeelo tanke in lične vrvice, juhuhu :). Drug način zapiranja vključuje zadevico (hm, ne vem, če ima tole kakšno posebno ime), ki se uporablja za nastavitev primerne dolžine vrvic pri bundah, jaknah, itd. Najhitrejša pot do telefona, ki prepeva priljubljeno melodijo (ali pa morda oddaja nadvse nadležen zvok) – je po mojih izkušnjah pri prvem načinu.

Model: Butterfly Shine
Po dolgem boju z motivom metuljčka, je bil rezultat 1:0 zame .

Model: Girly
V trgovini s tovrstnim materialom sem odkrila luštkan našitek, ki se kot kaže super razume z belim skajem.

Model: Glam Gold

Lepe trakce z okrasnimi bleščicami redko najdem. Pred časom pa sem naletela na okrasen šal z bleščicami in ga kupila le zato, da bi ga lahko po delčkih uporabila kot dodatek pri šivanju.

Model: Glam Pink
Nežna sestrca zgornjega modela – namesto zlate barve sem v tem primeru uporabila roza saten.

Model: Jungle Gold
Nekaj bolj divjega…

Model: Jungle Red
Razmišljala sem, da bi kupila takšno blago še za jakno. Na tej sliki se morda ne vidi, je pa kar “košato”. In ravno zaradi tega sem kupila le košček blaga za etuije – v jakni bi verjetno izgledala kot ogromna rdeča sladkorna pena :). Nisem sicer testirala, mislim pa, da zaradi mehke konstrukcije ublaži padce telefona iz višine do 1 metra :).

Model: Life
Navihano in živahno. Kot prihajajoče poletje.

Model: Mr. Alien
Idejo sem dobila od prijateljice Mojce, ki je čisto nora na ta motiv.

Model: Shams
Shams je po arabsko sonce. In Shams je umetniško ime moje najljubše tršice orientalskih plesov – Sonje. Tale je izdelan posebej za njo. Sonce in poudarjeni ravni šivi (na hrbtni strani etuija), so zašiti na črn saten z zlatim sukancem. Nepogrešljiv pripomoček pri izdelovanju je bil papir za peko, ker je super za kopiranje motivov.


Model: Antique

Popolnoma navdušena sem bila, ko sem našla zadevico, skozi katero je napeljana vrvica. Prva asociacija je bila: antično. 


Model: Cosinus

Ime je dobil po matematični kosinusni krivulji, na katero me spominja vzorček. Nastal je iz koščka, ki mi je ostal od kopalk, ki sem jih šivala lansko poletje. Za etui je pa res uporaben 1001 material .

Trenutno stanje duha: Že skoraj poletno, mmmmm 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.