Čudovita preprostost

Te besede pišem na vlaku. Ker v vagonih ne ponujajo šivalnih strojev in ostalih dobrot za ustvarjanje, brez slabe vesti le sedim in ne počnem ničesar. Le jaz, moje misli ter modra beležka. Balzam 🙂 .

Čeprav so šolske klopi že zdavnaj za mano, še vedno občutim svežino septembra. Vidim dlan, dotika se svetleče kljuke mavričnih vrat. Za vrati so nova znanja, nove izkušnje. Razmišljam o lekcijah, ki se jih želim naučiti do naslednjega šolskega leta. In razmišljam o pomembnih spoznanjih poslavljajočega se poletja.

Letošnji dopustek ni 100% napolnil moje baterije. Kolesa v moji glavi so se vrtela s preveliko hitrostjo in termometer je kazal preveč stopinj, da bi lahko preklopila na “dopustniški način”.

Pa vendar je dopust obrisal prah iz skrinje mojega navdiha. Spomnil me je na čudovito lepoto preprostosti. Narava se ne trudi biti lepša – ve, da je popolna točno takšna, kot je. Sončni vzhod, nebo, listje tik po dežju in rožice so del dih jemajoče barvne palete, ki je ne moremo polepšati niti z najbolj naprednim računalniških programom. Luna ne potrebuje ličil. Vse, kar bi dodali, bi naredilo naravo manj popolno.

Enako je v življenju ter ustvarjanju. Manj je več. Popolnost ni stanje, ko nimamo več ničesar dodati. Popolnost je stanje, ko ne moremo več ničesar odvzeti. Sedaj se bolj jasno zavedam, kaj iščem. Tanko mejo med premalo in preveč. Točko preloma.

Dan se mi zdi ravno pravšnji za pričetek novega šolskega leta. Ne bo ocen na papirju, nihče mi ne bo gledal pod prstke in me priganjal. Edino merilo uspeha bodo mojo občutki. Na urnik dodajam dva predmeta: “Čudovita preprostost ali manj je več” ter “Biti bolj JAZ” 🙂 .

 Preden vam pomaham, pripenjam koščke dopusta 🙂 :

IMG_9298-2

Del božanske plaže Punta Rata (Brela, Dalmacija)

IMG_9217

Morje v družbi sonca & oblačkov

IMG_9254-2

Huh, skoraj me je odpihnilo 🙂

 Lep ustvarjalni pozdravček 🙂 .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja