Čudež ustvarjanja

So stvari, ki se jih ne moreš dotakniti s prsti, pa vendar se lahko tako zelo dotaknejo tebe. Ena izmed njih je zame ustvarjanje. Seganje v kotičke, kjer ni bil še nihče, povezujem s svobodo. Bolj ko si dovoliš biti svoboden, dlje lahko greš.

Pri ustvarjanju sem jaz tista, ki odločam. Lahko uporabim poljubni vzorec. Določim dolžino šivov. Gumb s pikicami dodam na mesto, kamor želim. Fotoaparat obračam pod poljubnim kotom. Črke in besede sestavljam, obračam, spiralno zavijam ali jih povežem v pentljico :). Vse to vodi v povsem edinstveno kombinacijo, katere ni NIKJER na svetu. In je niti nikoli ne bo. Neverjetno :).

Všeč mi je misel, da je vsak človek ustvarjalec – svojega življenja, svoje zgodbe. To je naša največja, najbolj unikatna mojstrovina. Najlepše in najbolj pomembno delo, ki ga bomo ustvarili. Premalo se zavedamo svoje moči. Premalo se zavedamo, da čopič in barve držimo v svojih rokah. Premalo se zavedamo, da smo neponovljivi unikat. Med sedmimi milijardami ljudi ne bi našli nikogar s popolnoma enakim telesom ali popolnoma enako osebnostjo. Nekoč sem prebrala čudovito misel – “Če ne verjameš v čudeže, poglej samega sebe.” Kako zelo resnično.

Zato – če le imate možnost – štrikajte, kvačkajte, rišite, pišite, izdelujte čestitke, specite pecivo. Iz nič ustvarite nekaj, česar ni bilo. Niti ni pomembno, kako dobri ste v tem, ker delate to zase, za svojo dušo. Občutek je lep, božanski, enkraten. Živ. 🙂

Za konec pa še metuljček št. 26 – uhančki s stekleno perlico in lesenimi metulji :).

Metuljčkomer: 26/365

Trenutno stanja duha: 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja