Ustvarjanje & ranljivost

Ne maram razgaljanja. Ne maram občutka ranljivosti. Groza me je stati pred množico ljudi, biti močna, samozavestna, ko bi z vsako celico svojega telesa najraje pobegnila na varno.

Pa vendar – MORAM ostati.

Ker ustvarjanje je razgaljanje. Ustvarjanje nas naredi ranljive. Soočiti se moramo z ljudmi, kljub temu, da se ne želimo izpostavljati.

Lažje se je disociirati, ločiti od svojih izdelkov, postaviti visok zid. Izdelke opisujemo s hladno strokovnostjo dimenzij in barv, a zamolčimo sebe. Kljub temu, da je v jedrih izdelka del naših src, se prepričujemo, da mi nismo naš izdelek. Zakaj? Ponuditi košček sebe in doživeti zavrnitev je najhujša bolečina – in mi se ne želimo razleteti kot nežen porcelan.

Pri vsem tem pozabljamo, da je zid, ki nam nudi zavetje, hkrati največja ovira do uspeha. Ljudje ne kupujejo zgolj izdelkov – kupujejo nas. In kako naj nas kupijo, če ne povemo, kdo smo, zakaj počnemo, kar počnemo?

Sedaj VEM, da moram zliti ustvarjalko Heleno in tisto drugo Heleno, saj v resnici ne obstajata dve. Obstaja samo ena – z izkušnjami, prepričanji, vrednotami, ki so vpletena v vsa področja življenja. Do sedaj sem bila prepričana, da ne morem združevati dveh Helen, saj bi mešala “jabolka in hruške” – ampak kdo ve, mogoče pa v modernem smutiju fantastično pašeta skupaj 🙂 .

Elenah drobižnica rdeča roža ročno delo handmade frame purse flower red

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.