Vsaka “malenkost” šteje

V prazničnem času se ogromno ljudi počuti še bolj osamljene, stiske se zdijo nekaj ton težje. Ker je včasih dovolj že vzpodbudna beseda, občutek, da je nekomu mar, sem lansko leto prosila soustvarjalke, da podarijo ročno izdelane voščilnice. Odziv je bil odličen, in letos smo jih ponovno zbirale.

Kar 209 voščilnic sem opremila z lepimi mislimi: “Ko se nam zdi, da naše življenje razpada, se morda le na novo sestavlja v lepšo in bolj popolno sliko.”  S pomočjo društva Humanitarček so odpotovale v roke brezdomcev in starostnikov. 

Poleg voščilnic smo zbrale nakit, broške, skodelice ter veeelik kup materiala za nakit (skoraj 12kg 🙂 ) – ki je odpotoval pod smrekice treh puncam, ki želijo ustvarjati, a si žal finančno ne morejo privoščiti. V paketku je vsaka prejela voščilnico z lepo mislijo: “Imaš nekaj, česar nima nihče drug. Imaš SEBE. Svoj glas, svoj um, svojo zgodbo. Zato piši, riši, pleši, gradi in se igraj, kot se lahko samo ti.”

Ko sem odpirala paket za paketom, ki ste ga poslale, sem razmišljala, kako veliko zmoremo skupaj. Čeprav posamezni prispevki sami po sebi niso bili videti veliko, so skupaj sestavili veeelik mozaik, ki je zagotovo marsikomu polepšal praznični čas. HVALA vsem, ki ste prispevale delček mozaika, hvala, ker vam je mar 💗 💗 💗   . 

 

6 misli na “Vsaka “malenkost” šteje”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.