Lepote, Ki Je Na Vsakem Našem Koraku, Velikokrat Ne Vidimo…

Ko imam betonske džungle vrh glave, me reši edino občutek povezanosti z nečim, kar je večje od mene. In kje drugje, kot pod milim nebom, bi lahko začutila resnično veličino, lepoto in popolnost? Saj vidim kdaj pa kdaj kakšno stvar, ki so jo ustvarile človeške roke in jo tisti hip občudujem – ampak ob nobeni stvari mi ne zastane dih tako dolgo, kot ob kakšnem čarobnem trenutku sončnega vzhoda, pisane mavrice ali drobne pikapolonice, ki se sprehaja po moji roki.
Tempo, ki ga v današnjem času živi večina ljudi, je žal prehiter, da bi se ustavili, povonjali vrtnico ali občudovali dežne kapljice, ki nežno polzijo po oknu. Koliko trenutkov, ki so pravzaprav mali čudeži narave, gre mimo nas vsak dan, vsako minuto, vsako sekundo – samo zato, ker smo osredotočeni na druge, “pomembne” stvari? Všeč mi je rek: življenje se ne meri s številom vdihov, ki jih naredimo, temveč s trenutki, ki nam dih vzamejo. Ja, saj si rečemo, jutri pa res, jutri BOM opazil, jutri BOM videl. Dnevi pa drsijo neusmiljeno mimo nas in z njimi trenutki, ki so za vedno zamujeni.

V teh prazničnih dneh me je dušilo in iskala sem tisto priljubljeno stopničko, na kateri se zavedam, da je pravzaprav vse popolno, vse se zgodi z razlogom – in tudi jaz sem del nekega večjega načrta. Svoj košček miru sem tokrat našla skoraj tik pred nosom, na mestu, na katerega velikokrat pozabim – na naš mariborski Lent, ob katerem se “crklja” Drava. Čudovito je bilo – pomirjujoč vpliv vode, narava, pihanje regratovih lučk (tole je bilo za večnega otroka v meni :), sončni zahod, celo račke so se sprehajale po potki. Narava, veličina, jaaa, spet diham bolj lahkotno .

Marsikdo mi reče, da preveč sanjam, saj je svet v resnici krut in prav nič lep. Jaz pa pravim – kdor zna najti lepoto v sebi in v sočloveku, jo bo našel tudi v zunanjem svetu. Navsezadnje je svet le ogledalo tega, kar nosimo v sebi.

Še nekaj utrinkov (sem navdušena ugotovila, da dela nov telefon čudovite slike, juhuhu  ):

Trenutno stanje duha: Brez viharjev 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.